Tuča u Banjaluci: Višestruki povratnik u kriminal pretukao kradljivca

N.T.
Tuča u Banjaluci: Višestruki povratnik u kriminal pretukao kradljivca

BANjALUKA - Višestruki učinilac krivičnih djela Dragan Jelača iz Banjaluke pretukao je poznatog kradljivca Ranka Rakića (24) iz Prijedora i izbio mu zub, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo juče oko 17 časova, a policijska patrola je na ulici zatekla povrijeđenog Rakića i on je prevezen u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske gdje mu ukazana pomoć.

- Brzom akcijom uvbrzo je otkriveno da je Jelača pretukao Rakića pa je on pronađen i uhapšen-rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da obavljajući redovne poslove i zadatke u jednom banjalučkom naselju zatekli lice R.R. sa vidnim povredama glave.

- O stanju povrijeđenog lica, obaviještena je službe Hitne medicinske pomoći koja je R.R. prevezla u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske gdje mu je ukazana pomoć. Radom na terenu, policijski službenici su identifikovali napadača, D.J. koji je lišen slobode i sproveden u službene prostorije. U toku je kriminalistička obrada-saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodali su da je   obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo tjelesna povreda te naložio preduzimanje svih radnji te da se  nakon kompletiranja predmeta  dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Jelača i Rakić su poznati po činjenju krivičnih djela i više puta su hapšeni. On je poznat uglavnom krađama, a poslednjih mjesecu više puta je hapšen zbog krađe vozila koja je tokom vožnje oštetio sletivši s puta.

Jelača je  od ranije poznat policiji zbog teških krivičnih djela među kojima su i navođenja djece na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljstkog staranja "Rada Vranješević" iz Banjeluke. Sumnjičen je i za krađe i bio je očevidac ubistva Brune Rolda te je na sudu svjedočio protiv optuženih.

Jelača je u martu bio akter požara u napuštenoj  kuć i u banjalučkom naselju Dolac u kojoj je bio našao utočište.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana