Trojica stranaca prevarama izvukli hiljade maraka stanovnicima Novog Grada i Prijedora

GS
Trojica stranaca prevarama izvukli hiljade maraka stanovnicima Novog Grada i Prijedora

PRIJEDOR – Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, identifikovali su i uhapsili P.N. iz Srbije i Dž.A. i R.A. iz Sjeverne Makedonije zbog sumnje da su jednog stanovnika Novog Grada prevarili za 1.900 evra, a Dž.A. je osumnjičen za još dvije prevare kojima je „zaradio“ više od 15.000 maraka.

Identifikaciji i lišenju slobode prethodila je prijava građanina Novog Grada koji je naveo da su ga dva nepoznata lica prevarila za oko 1.900 evra.

-Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su prijavljeno krivično djelo počinili P.N., Dž.A. i R.A. tako što su oštećenog doveli u zabludu da su imali saobraćajnu nezgodu te tražili na uvid novčanice od 100 evra, obećavajući za uslugu skupocjene predmete – saopštila je PU Prijedor.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni Dž.A., u aprilu 2019. godine i avgustu 2016. godine, na sličan način prevario lice iz Novog Grada za 3.620 KM i lice iz Prijedora za 11.750 maraka.

Kod osumnjičenih lica pronađena je i privremeno oduzeta određena količina novca u različitim valutama i apoenima, koji će biti dostavljen u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu.

O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će nakon kompletiranja predmeta, biti dostavljeni Izvještaji za počinjena krivična djela.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da obrate pažnju na nepoznata lica koja im se obraćaju za pomoć i da u slučaju bilo kakve sumnje na mogućnost prevare pozovu besplatan servisni broj 122 i isto prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana