Trojica Banjalučana optužena za šverc kilogram kokaina

N.T.
Trojica Banjalučana optužena za šverc kilogram kokaina

BANjALUKA – Saša Kresojević (34), Aleksandar Miletić (30) i Nemanja Kerezović (32) iz Banjaluke optuženi su zbog šverca kilograma kokaina koji je policija otkrila u automobilu "audi A4" početkom avgusta prošle godine.

Optužnicu koja ih tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnim drogama, podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo,a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Trojicu Banjalučana terete da su od kraja jula pa do 1. avgusta prošle godine zajedno sa A.M. nabavili kokain radi dalje prodaje.

Prema optužnici dogovor je bio da Kresojević od A.M. preuzme narkotike, odnosno kilogram kokaina i odveze ih u Banjaluku i preda Miletiću i Kerezoviću radi dalje prodaje.

- Tako je Kresojević 1. avgusta 2023. godine od A. M., na nepoznatoj lokaciji izvan grada Banjaluka, preuzeo kokain neto mase kilogram, upakovanu u paket oblika kvadra Drogu je sakrio u posebno izrađeni skriveni prostor bunker, takozvani „štek“, u automobilu „audi A4“, sive boje, registarskih oznaka Srbije - piše u optužnici.

Dalje se dodaje da je Kresojević pomenutim "audijem A4" prevezao drogu u Banjaluku.

Kako dalje piše u optužnici tu drogu su dan kasnije, 2. avgusta pronašli i oduzeli službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prilikom pretresa "audija A4" u Banjaluci.

Kresojević je tada uhapšen i na prijedlog banjalučkog Okružnog tužilaštva određen mu je pritvor.

Nakon pronalaska ovih narkotika banjalučka policija pokrenula je akciju "Omerta" kojom je on obuhvaćen, a u u toj akciji je uhapšeno više osoba među kojima su pomenuti Miletić i Kerezović.

Tom akcijom kaku su ranije rekli u policiji obuhvaćeno je deset osoba, a osim pomenutih tada su uhapšeni Marinko Damjanović, Boris Grujić, Aleksandar Antonić, Nemanja Milinković i Mladen Gajić svi iz Banjaluke.

Kako je rečeno tada u policiji tokom te akcije razbijena je kriminalna grupa i zaplijenjeno je oko 1, 6 kilograma kokaina i 400 grama marihuane.

Optuženi su poznati od ranije policiji, a Aleksandar Miletić je u junu 2023. godine osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH kome je na svadbi zabio nož u oko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana