Troje djece povrijeđeno u sudaru kod Mostara, jedno navodno ispalo iz vozila

GS
Foto: Bljesak Info

MOSTAR - Na magistraloj cesti M - 6.1 Mostar - Široki Brijeg, u mjestu Žovnica, večeras došlo je do prevrtanja automobila. Povrijeđene su četiri osobe.

Kako saznaje Avaz, jedno dijete, 11-godišnji M.B. s područja Posušja, zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život.

Dječak je navodno ispao iz automobila. Njegova 16-godišnja sestra, L.B. je zadobila povrede neutvrđenog stepena, a teško je povrijeđen i I. T (13), takođe, s područja Posušja.

Svih troje djece su su nalazili u automobilu Maserati, švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao L. T. (31), državljanin Slovenije, a koji je, kako se pretpostavlja, porijeklom iz BiH, prenosi Avaz.

Vozač je pod još neutvrđenim okolnostima, kretavši se iz smjera Mostara prema Širokom Brijegu, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta.

Prema prvim informacijama, nakon slijetanja vozilo se prevrnulo i zaustavilo nekih 30-tak metara dalje.

Na licu mjesta se uz ekipe Hitne pomoći Mostar koje su povrijeđene prevezli do SKB Mostar intervenisali i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, a preduzete su sve daljnje istražne radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana