Trojcu devet godina zatvora zbog prodaje droge u Banjaluci

N. T.
Trojcu devet godina zatvora zbog prodaje droge u Banjaluci

BANjALUKA - Srđan Boškov (38), Nail Kapo (22) i Amer Isaković (22) iz Banjaluke osuđeni su danas u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno devet godina zatvora zbog prodaje marihuane.

Kapo i Isaković dobili su po tri i po godine zatvora zbog zajedničke prodaje marihuane koju su prodavali i djeci,a osuđeni su i za omogućavanje uživanja droge.

Boškov je dobio dvije godine i osuđen je  samo za jednu prodaju marihuane. Oslobođen je optužbi da je zajedno sa Kapom i Isakovićem učestovao u prodaji droge te da je bio organizator. Boškovu je ukinut pritvor i izrečene mjere zabrane.

Prema presudi  Kapo i Isaković terete se da su drogu prodavalli od početka 2018. godine do juna 2019. godine, a narkotile su, kako stoji u presudi, prodavali i deci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumiranje marihuane. Oslobođeni su optužbi za davanje spida na korištenje jer zato neđa dokaza.

Boškov je osuđen jer je za 80 KM proda marihu jednom korisniku.Navodi se da mu je i obećavao da mu može prodati još droge.

Kazne trojci su izrečene  nakon ponovljenog postupka jer je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju presudu kojom su prvostepeno bili osuđeni na ukupno 10 i po godina zatvora zbog trgovine drogom.

Uvažena je žalba branilaca optuženih, ukinuta presuda i predmet vraćen na ponovno suđenje

Ovaj trojac je u junu prošle godine Okružni sud u Banjaluci nepravosnažno bio osudio za nedozvolejnu prozivodnju i promet droga, a svakom je izrečeno  po tri i po godine zatvora. Uhapšeni su u akciji "Klub" koja je realizovana 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana