Trojac uhapšen zbog oružja i pucnjave

N.T.
Trojac uhapšen zbog oružja i pucnjave

BRATUNAC - Policija je privela tri osobe iz Bratunca i Srebrenice zbog posjedovanja nelegalnog naoružanja i municije, a jedan od njih prethodno je pucao iz puške u naselju Bjelovac kod Bratunca.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik juče su uhapšen S.P. i R.P., oba iz Bratunca i F.I. iz Srebrenice.

Sve ih terete za nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok se Bratunčani dodatno terete i za izazivanje opšte opasnosti.

- Policijskoj stanici Bratunac 29. septembra 02,.0 časova prijavljeno je da u bratunačkom naselju Bjelovac, lice S.P. puca iz vatrenog oružja. Policijski službenici PS Bratunac su postupili po navedenoj prijavi, te izvršili uviđaj na licu mjesta kojom prilikom je pronađena jedna čaura odnosno patron –stojio u saopštenju.

Dodaje se da policijski službenici su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste pomenuta lica.

- Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice R.P. i S.P. pronađeno je i oduzeto automatska puška, poluautomatska puška, oružje ručne izrade, deset ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra. Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca- stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana