Trojac uhapšen u Ramićima zbog krijumčarenja migranata

J. Sa.
Trojac uhapšen u Ramićima zbog krijumčarenja migranata

BANjALUKA - Edim M. (27), Enes R. (46), obojica iz Sarajeva, te Irmana H. (51) iz Bihaća uhapšeni su zbog sumnje da su prevozili migrante, sznaje "Glas Srpske".

Kako saznajemo, za Edimom M. je od strane Ministarstba unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisana potraga zbog krivičnog djela teška krađa.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale, da je policija tokom saobraćajne kontrole u subotu oko tri časa ujutro u Ramićima kod Banjaluke uhapsila osumnjičene.

- Službenici Policijske uprave Banjaluka u mjestu Ramići, uhapsili su E. M. i E. R. iz Sarajeva i I. H. iz Bihaća zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje lica - saopteno je iz policjekseu prave Banjaluka.

Dodaju da je policija prilikom redovnih poslova i zadataka zaustavila i kontrolisala vozila "audi" kojim je upravljao E. M. a sa kim u vozilu je bila I. H., te vozilo "pasat" za čijim volanom je bio E. R.

- Tom prilikom, službenici su u oba vozila uočili dvanaest migranata. Daljom kontrolom došli su i do saznanja da E. M. i E. R. upravljaju vozilima prije prava na upravljanje istim, tačnije, prije stečene vozačke dozvole - pojasnili su u policiji.

Nakon ispitivanja, Edim M. je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Obaviješten je i tužilac Tužilaštva BiH, koji je potvrdio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se nakon kompletiranja predmeta u redovnoj prodecuri dostavi izvještaj.

Nezvanično, Enes R. je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela, a prije nekoliko mjeseci je izašao iz zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana