Trojac uhapšen u akciji „Storidž“ nakon ispitivanja pušten

Nebojša Tomašević
Trojac uhapšen u akciji „Storidž“ nakon ispitivanja pušten

SARAJEVO - Trojica osumnjičenih koji su uhapšeni u nastavku akcije „Storidž“ zbog sumnje da su povezani sa narko-grupom koja djeluje na području Prijedora i okoline nakon ispitivanja u Tužilaštvu BiH pušteni su da se brane sa slobode.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Bojanu Dejanoviću, Vladimiru Paviću i Mehmedu Bojiću. Oni se povezuju i sa Daliborom Railićem zvanim Dugi  koji je već u pritvoru zbog organizovanog šverca drogom i koji je osumnjičen za naručivanje  ubista načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Uhapšeni Dejanović je kum Dugog, a Pavić mu je bio najbliži saradnik. Bojić je osumnjičen da je od Railića kupovao veće količine droge

U Tužilaštvu BiH su, ne otkrivajući identitet osumnjičenih, potvrdili da su ispitana trojica uhapšenih  koji su povezani sa narko-grupom koja djeluje na području Prijedora i okoline i dovode se u vezu sa Daliborom Railićem. U Tužilaštvu BiH rečeno je  da su svi državljani BiH, dostupni su organima gonjenja i za njih nije predložen pritvor.

- Osnova za predlaganje pritvora nije bilo, jer ne postoji opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke, a u koliko se u toku istrage utvrdi bilo kakvo ometanje postupka, može biti zatražen pritvor ili mjere zabrane-navode u Tužilaštvu BiH.

Pripadnici pomenute organizovane grupe sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narko-kriminala na području Prijedora i okoline. Takođe,  pripadnici ovih struktura povezuju se i sa teškim ubistvom načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana