Tri osumnjičena za šverc drogom pala u akciji "Hornet"

N.T
Tri osumnjičena za šverc drogom pala u akciji "Hornet"

FOČA - Policija Srpske u akciji "Hornet" uhapsila je tri osobe zbog šverca narkotika iz Crne Gore u BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da su na području Foče uhapšeni B. D., N. V. i D. S.
Nezvanično saznajemo da su uhapšeni  Bojan Drakul, Nedeljko Vuković i Dražen Salamadija.

Navodi se da ih sumnjiče da su izvršili krivično djelo organizovani kriminal po Krivičnom zakonu BiH, a u vezi sa neovlašteni promet opojnim drogama.

"U toku su pretresi objekata, pokretnih stvari i vozila koja koriste osumnjičena lica, a aktivnosti se realizuju po nalogu Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH" navodi se u saopštenju.

Navedena akcija sprovodi se u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, čiji su policijski službenici na ovom području lišili slobode više lica. 

Naglašava se da se organizovana kriminalna grupa sumnjiči se da je na području Crne Gore nabavljala veće količine opojne droge marihuane, te organizovala prenos, skrivanje i krijumčarenje ove opojne droge, a nakon toga distribuciju i prodaju u BiH.

Iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu se sprovodi akcija „Hornet“, je  saopšteno da je  na području Sarajeva i Foče uhapšeno više osumnjičenih osoba koji su djelovali kao grupa i veće količine marihuane krijumčarili iz Crne Gore u BiH.

- Osumnjičena lica su organizovala prenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH. U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste pomenuta lica.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Ističe se da  je pomenuta akcija nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Skaj  i Anom.

Kako su pojasnili u Tužilaštvu BiH osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Akciju „Hornet“ pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizovani  kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH, sprovode policijski službenici  Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, u saradnji sa  MUP-om Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana