Tri lica uhapšena zbog nelegalnog posjedovanja oružja

SRNA
Tri lica uhapšena zbog nelegalnog posjedovanja oružja

BRATUNAC - Tri lica čiji su inicijali S.P. i R.P. iz Bratunca i F.I. iz Srebrenice uhapšena su nakon što su pretresom, poslije pucnjave u bratunačkom naselju Bjelovac, kod njih pronađeni oružje i municija.

Policijska stanica Bratunac je juče u 2.20 časova dobila prijavu da u Bjelovcu lice S.P. puca iz vatrenog oružja.

Policija je odmah po prijavi izvršila uviđaj na licu mjesta i tom prilikom pronađena je jedna čaura, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Nakon prikupljenih operativnih informacija, policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršila pretrese na tri lokacije koje koriste lica S.P, R.P. i F.I. i prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata, koje koristi lica R.P. i S.P, pronađena je i oduzeta određena količina oružja i municije, navedeno je u saopštenju.

Iz policije su precizirali da su otkriveni automatska i poluautomatska puška, oružje ručne izrade, 10 ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra.

Lica S.P, R.P. i F.I. lišena su juče slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela okarakterisana kao izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, ističe se u saopštenju.

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom tužioca, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana