Tri lica uhapšena zbog dva krivična djela

Srna
Tri lica uhapšena zbog dva krivična djela

BANjALUKA - Banjalučka policija uhapsila je danas lice čiji su inicijali S.S. iz Banjaluke, zbog sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok je dva dana ranije zbog istog krivičnog djela uhapšeno lice čiji su inicijali S.M. iz Kneževa.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da se S.S. i S.M. sumnjiče da su u subotu, 17. jula, došli vozilom marke "audi" ispred Policijske stanice Kneževo, gdje su vrijeđali policijske službenike i prijetili da će ih napasti.

Navedena lica su pobjegla, ali je S.M. neposredno nakon događaja lišen slobode.

Prilikom hapšenja, S.M. je vozilom krenuo prema policijskom službeniku, te mu otvrenim vratima automobila nanio tjelesne povrede.

U toku je kriminalistička obrada lica S.S., a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučka policija je, u odvojenom slučaju, identifikovala i uhapsila lice čiji su inicijali J.P. iz Banjaluke zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici operativnim radom na terenu došli do saznanja da J.P. posjeduje nelegalno vatreno oružje, te da je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeno lice, prilikom čega je pronađena i oduzeta puška i veća količina municije.

Mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana