Trebinjci švercovali 35 kilograma marihuane

N. B.
Trebinjci švercovali 35 kilograma marihuane

Ravno - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mirka Atiljevića (26) i Blagoja Kovača (21) iz Trebinja zbog sumnje da su pješke pokušali da prošvercuju 35 kilograma marihuane na graničnom prelazu kod Ravnog.

Dvojac je uhapšen 5. aprila u večernjim časovima na granici prema Hrvatskoj, gdje su prenosili drogu u vreći i torbi. Granični policajci su ih uhvatili u švercu narkotika, nakon čega su im stavili lisice na ruke, a drogu su zaplijenili. Nakon hapšenja Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor.

Prema navodima optužnice, Atiljević i Kovač su se udružili sa još jednom osobom koja nije poznata policiji, da bi marihuanu prevezli iz BiH u Hrvatsku.

- Zaplijenjena droga na ilegalnom narko-tržištu ima vrijednost od više desetina hiljada maraka. Optuženi se terete za organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenim prometom opojne droge - navedeno je u optužnici.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. Atiljević je od ranije poznat organima gonjenja zbog prodaje narkotika. On je 2016. godine uhapšen u akciji "Maska" zbog šverca droge na području Dubrovnika i Trebinja. Osim njega tada su uhapšeni i tadašnji policajci MUP-a RS Sulejman Beriša (33) i Mersudin Mešković (30), kao i Saša Pešić (25), te ranije osuđivani Dragan Šarenac (35), svi iz Trebinja.

Iste godine Tužilaštvo BiH je protiv petorke podiglo optužnicu zbog šverca droge. Beriša je, kako stoji u optužnici, bio organizator, dok su Mešković, Pešić, Atiljević i Šarenac bili članovi te kriminalne grupe.

U tužilaštvu se rekli da je u toku suđenje protiv Atiljevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana