Traže pritvor za Sarajliju, sumnjiče ga za teška ubistva u BiH i Srbiji

N. T.
Traže pritvor za Sarajliju, sumnjiče ga za teška ubistva u BiH i Srbiji

BANjALUKA - Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za Mirka Vukmirovića zvanog Sarajlija (36) kome na teret stavljaju organizovani kriminal, kao i planiranje teških ubistava počinjenih na teritoriji BiH i Srbije.

Osumnjičeni se ranije zvao Vladan Pejušić i osim državljanstva BiH ima i državljanstvo Srbije.

- Osumnjičeni se duže vrijeme nalazio u bjekstvu i bio je nedostupan organima krivičnog gonjenja BiH. Sumnjiče ga za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i drugih mjesta u BiH.  Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, koje su povezane sa nizom krivičnih djela –s aopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje  se da je pritvor zatražen zbog opasnosti od bjekstva,  ometanja istrage, prikrivanja  dokaza ili  uticaja na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

O prijedlogu će odlučiti  Sud BiH, a na ročištu koje će  postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Vukmirović je pod imenom Vladan Pejušić  prošle godine uhapšen u Novom Sadu po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu, Pejušić je uhapšen na zahtjev policije Republike Srpske, a lisice na ruke stavljene su mu u stanu njegove sestre, kod koje je boravio u Novom Sadu.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama navodno je jedan od svjedoka saradnika otkucao  Pejušića i ispričao da je on izvršilac nekih ubistava.

Pejušićevo ime više puta je pominjano u istrazi protiv Darka Eleza, koju Tužilaštvo BiH vodi zbog organizovanog kriminala ubistava Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, pokušaja ubistava Zlatana Ćuka i Miloša Božovića, te tri iznude.

Elez je u Sudu BiH negirao učešće u tim zločinima, a u međuvremenu je zaključio  sporazum s tužilaštvom, na osnovu kojeg je osuđen na 15 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana