Traže pritvaranje maloljetnika zbog krađe i napada

N.T.
Traže pritvaranje maloljetnika zbog krađe i napada

BANjALUKA - Tužilac za maloljetnike predložio je određivanje pritvora petnaestogodišnjaku osumnjičenom da je provalio u jedan ugostiteljski objekat te povrijedio N.Đ. u Banjaluci. Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva maloljetnika terete za tešku krađu i krivično djelo tjelesna povreda.

- Maloljetni počinilac je  od 24. juna 2024.godine do 08.oktobra 2024. godine,na području Banjaluke, uz pomoć fizičke snage i podesnog alata vršio provale (ugostiteljski objekat i aparate za dječije igre) te je tom prilikom otuđio novac – stoji u saopštenju.

Navodi se da maloljetnika terete da je 9. oktobra u Gajevoj ulici u Banjaluci nanio tjelesnu povredu oštećenom N.Đ. iz Banja Luke.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će maloljetni počinilac ponoviti krivično djelo O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Banjaluci-stoji u saopštenju.

Ranije iz Policijske uprave u Banjaluci saopšteno da je uhapšen maloljetnik zbog sumnje da je u Gajevoj ulici zajedno sa maloljetnikom iz Sarajeva pretukao muškarca u Banjaluci. Kako su naveli policiji je taj slučaj prijavljen 9. oktobra i u prijavi je navedeno  se u Banjaluci u ulici Gajeva nalazi povrijeđeno muško lice. Istakli su da su preduzimanjem mjera i radnji policijski službenici utvrdili da su dva maloljetna lica, iz Banjaluke i Sarajeva, napala muško lice koje je zadobilo  povrede i kojem je ljekarska pomoć ukazana na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana