Tragedija u Hrvatskoj: Eksplozija u automobilu usmrtila dijete

Indeks
Tragedija u Hrvatskoj: Eksplozija u automobilu usmrtila dijete

Na području Obrovca juče oko 18 časova iz dosad neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete.

Dvije žene kolima Hitne medicinske pomoći prevezene su u OB Zadar na pružanje daljnje ljekarske pomoći, ali i jedan muškarac.

Hrvatski mediji prenose da je riječ o češkim državljanima.

Kako je potvrdila policija, ipak ne radi o eksploziji mine zaostale iz rata, nego o eksploziji eksplozivnog sredstva koje je bilo u automobilu u kojem se nalazila češka porodica. Do eksplozije je došlo kada se porodica zbog kvara automobila zaustavila na odmaralištu.

Oglasila se policija

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmaralištu uz županijski put ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Na mjestu događaja, usljed eksplozije smrtno je stradalo dijete (9), dok su dvije ženske osobe starosti od 49 i 34 godine te jedna muška osoba starosti od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opštu bolnicu Zadar radi pružanja ljekarske pomoći zbog zadobijenih povreda- saopštili su iz policije.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Uviđaj je sproveden uz prisutnost zamjenika Županijskog državnog tužilaštva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tokom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem uviđaja i kriminalističkim istraživanjem.

Policija nastavlja s uviđajem i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja, saoštila je policija.

Još se ne zna tačno kako je došlo do tragedije

Kako je tačno došlo do tragedije, još se ne zna, kao ni što je eksplozivna naprava radila u automobilu s Česima. Policija zasad nije objavila ni o kakvoj se tačno napravi radi.

Prva informacija bila je da se radi o mini zaostaloj iz rata, međutim ispostavilo se da to ipak nije slučaj.

Reporterka HRT-a jutros javila je kako se iz bolnice saznaje da su dvije žene primljene na odjeljenje oftalmologije i hirurgije.

I HAK je jutros javio da je zbog uviđaja i dalje prekinut saobraćaj na županijskom putu ŽC6025 Bilišane-Bogatnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana