Tokom vikenda zbog alkohola kažnjeno 96 vozača

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Na području Banjaluke i Kneževa policija je tokom vikenda kontrolisala 1.974 vozača, od kojih je 96 kažnjeno i isključeno iz saobraćaja zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi.

Iz banjalučke Policijske uprave saopšteno je da je od 96 sankcionisanih vozača kod 47 utvrđeno od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, kod 37 od 0,81 do 1,50 promila, a 11 vozača je zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja jer su imali više od 1,5 promila alkohola u krvi.

Zbog alkohola je sankcionisan i jedan vozač mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, a evidentirano je i 10 ostalih prekršaja.

Policijska stanica Laktaši tokom vikenda je realizovala akciju sa akcentom na tehničku ispravnost vozila u okviru koje su izdata 24 prekršajna naloga.

Na vanredni tehnički pregled upućena su četiri vozila, a utvrđena je tehnička neispravnost 16 vozila, od kojih 15 putničkih i jedno teretno.

Na području opštine Prnjavor, u subotu, 17. juna, od 14.00 do 22.00 časa realizovana je akcija pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda. Kontrolisano je 29 vozača motocikala i lakih motocikala, 16 vozača mopeda i dva vozača četvorocikla, a sankcionisan jedan vozač zbog upravljanja prije sticanja prava na upravljanje kategorijom A i podkategorijom A1.

Kažnjena su dva lica zbog upravljanja neregistrovanim motociklom i četvoročkašem. Evidentirana su tri prekršaja nenošenja zaštitne kacige i dva prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Banjalučka policija uhapsila je i lice čiji su inicijali V.L. u Ulici Stevana Mokranjca i uručila mu prekršajni nalog, jer je testiranjem utvrđeno da je pozitivno na drogu TNS-10.

Policijski službenici uhapsili su lice iz Banjaluke čiji su inicijali N.Lj. jer je pijano upravljalo vozilom prije prava sticanja. Ovo lice je imalo 1,03 promila alkohola u krvi, a od njega je oduzet automobil i nadležnom sudu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Provjerom u službenim evidencijama utvđeno je da je ovo lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od 1.110 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana