Tokom četiri dana kontrole 87 prekršaja vozača električnih trotineta

Srna
Tokom četiri dana kontrole 87 prekršaja vozača električnih trotineta

BEOGRAD- Tokom prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji policija je utvrdila 87 prekršaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 34 nisu nosila zaštitnu biciklističku kacigu, 30 nije imalo identifikacionu naljepnicu na električnom trotinetu, a 18 nije nosilo reflektujući prsluk na putu.

Dvoje vozača prevozilo je druga lica na trotinetu, a dvoje se kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza, dok je jedan vozač upravljao trotinetom sa 0,66 promila alkohola u krvi.

Od ukupnog broja prekršaja, najviše ih je, i to 23, učinjeno na području Policijske uprave za grad Beograd, zatim u Jagodini 10 i u još 13 gradova širom Srbije.

Prema novim pravilima u Srbiji, u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu naljepnicu, vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu, a upravljanje ovim vozilom nije dozvoljeno mlađima od 14 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana