Tokom akcije „Pilot“ zaplijenjeno više od tri kilograma droge, troje od sedam uhapšenih idu pred tužioca

N.T.
Tokom akcije „Pilot“ zaplijenjeno više od tri kilograma droge, troje od sedam uhapšenih idu pred tužioca

ŠAMAC - Tri osobe koje su uhapšene u akciji „Pilot“ zbog sumnje da su švercovale narkotike i bavile se zelenašenjem predate su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, dok su četiri puštene da se brane sa slobode, potvrđeno je u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

- Osumnjičenima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i zelenaštvo. Protiv svih sedam osoba biće podnesen izještaj tužilaštvu za krivična djela koja su počinili - rekli su u SIPA.

Akciju „Pilot“ SIPA je sprovela juče, a tom prilikom pretreseno je 14 lokacija na području Šamca, Modriče, Odžaka i Pelagićeva i zaplijenjeni su droga, novac i oružje.

-  Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto tri kilograma i 600 grama marihuane, 55 grama  kokaina, oko 10.000 KM. Nađene su i oduzete dvije puške, tri ručne bombe, 454 komada municije, osam mobilnih telefona kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku - navodi se u saopštenju SIPA.

Pretresi su obavljeni po nalogu Okružnog suda u Doboju  i pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog  tužilaštva Doboj, uz pomoć službenika Ministarstava unutrašnjih poslova RS, Posavskog kantona i Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana