Tinejdžerka iz BiH oteta i silovana u Njemačkoj

Agencije
Tinejdžerka iz BiH oteta i silovana u Njemačkoj

SARAJEVO - Njemački "BILD" juče je objavio zastrašujuću vijest o tome da je 15-godišnja tinejdžerka iz BiH navodno oteta i silovana na području Ruhra.

Prema prvim informacijama, dva maskirana muškarca su je natjerala da uđe u kombi, oteli je i se**ualno zlostavljali. Djevojčica je slučaj prijavila policiji u Esenu u srijedu, 19. juna.

Kako piše njemački medij, ono što je djevojčica ispričala istražiocima je jezivo. Nakon škole, čekala je prijateljicu na autobuskoj stanici u Kranefeldstrasse u blizini Nordsternparka, oko 12 sati u podne:

"Potom se pored nje zaustavio bijeli kombi iz kojeg su izašla dva muškarca i natjerali je da uđe unutra".

Odveli su je i napali u kući na nepoznatoj lokaciji, citira "BILD" izvore iz policije. Potom su je odveli u Esen i pustili iz vozila u Holeštrase, prenosi "Radio Sarajevo".

Djevojčica je ispričala da su bili obučeni u crno, da su nosili skijaške maske na licu i govorili su njemački, navodno s arapskim akcentom. Rekla je da su vozili brzo i opasno tokom obje vožnje, a registracija vozila mogla bi biti "CUX - HH" ili "CUX - HK".

Djevojčica se trenutno nalazi u Službi za zaštitu žrtava. Njemački policajci pozivaju sve svjedoke koji su bili u blizini navedenih lokacija ili koji su vidjeli bijeli kombi da im se jave. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana