Teslićki advokat Konstantin Savić oslobođen optužbi

N.T.
Teslićki advokat Konstantin Savić oslobođen optužbi

BANjALUKA - Advokat iz Teslića Konstantin Savić u banjalučkom Okružnom sudu oslobođen je optužbi da je ometao sudiju u obavljanju sudijske dužnosti tokom uviđaja u parničnom postupku u Tesliću saznaje "Glas Srpske".

Optužnica ga je teretila za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca. Prema tom dokumentu, Savić je 23. novembra prošle godine spriječio i omeo sudiju Osnovnog suda u Tesliću  u vršenju sudijske dužnosti prilikom obavljanja uviđaja na licu mjesta, radi smetanja posjeda. 

Kako je navedeno u optužnici, Savić je došao do predmetne parcele te je odbio da se udalji kada ga je sudija upozorila da ne može da bude pristuan jer je u istom predmetu predložen za svjedoka.

- Savić je tada  izjavio da će se udaljiti pod prinudom ako tako sudija naloži i da se nalazi na privatnom posjedu i da ne treba da se udalji zbog toga što je ovlaštenik E. S. Kazao je  da ne želi da sud narušava privatni posjed i vlasništvo,  a zatim  nakon što je postupajuća sudija prisutnom vještaku iz Banjeluke naložila da pristupi radnji vještačenja, nije dozvolio da vještak izvrši navedenu radnju dokazivanja - stoji u optužnici.

Dodaje se da je Savić odbio da se  pomjeri kako bi vještak mogao da obavi posao te je  izjavio da ne dozvoljava da sud kao i vještak niti bilo koje drugo lice pristupe na  parcelu radi provođenja vještačenja.

Savić je, kako se navodi u optužnici, izjavio da ne dozvoljava sa vlasničko-pravnog stanovišta da se pristupi na predmetnu parcelu radi premjeravanja od strane vještaka, na koji način je i spriječio i omeo postupajućeg sudiju u  vršenju sudijske dužnosti.  

Kako saznajemo Savića su u sudskom postupku branili otac i brat koji su takoše advokati. On je postao poznat 2016. godine kada se kandidovao za  načelnika Opštine Tesliić i kada je tokom predizborne kampanje  obećao da će otpustiti svu administraciju koja je stranački zaposlena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana