Teslićanin osumnjičen za krađu novca prikupljenog za porodicu Livnjak

Nebojša Tomašević
Teslićanin osumnjičen za krađu novca prikupljenog za porodicu Livnjak

TESLIĆ – Teslićanin Eldin Horić (35) sumnjičen je za čak pet krađa, a između ostalog i za krađu dobrotvornih priloga za porodicu Livnjak iz Teslića čiji su članovi nastradali u saobraćajnoj nesreći, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je uhapšen u noći između 18. i 19. septembra kada ga je policija zatekla tokom krađe žmigavca sa automobila.

Policijska uprava Doboj saopštila je, navodeći inicijale, da je Policijska stanica Teslić podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv Horića zbog osnova sumnje da je izvršio jedno krivično djelo krađa i četiri krivična djela teška krađa".

- Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je sredinom septembra, izvršilo provale u fotografsku radnju, ugostiteljski i trgovinski objekat, odakle je otuđilo novac - saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Dodaju da postoji sumnja da je Horić u ovom periodu provalio jedno prosvjetno i kulturno društvo u Tesliću, odakle je ukrao novac od dobrovoljnih priloga koji je bio namijenjen porodici, čiji su članovi nastradali u saobraćajnoj nesreći na području opštine Teslić sredinom avgusta.

U teškoj saobraćajnoj nesreći sredinom avgusta ove godine poginule su Svjetlana Livnjak i njena kćerka Dragana, a nakon par dana preminuo je i Svjetlanin suprug Zoran. Nakon toga pokrenuta je akcija kako bi se skupio novac da se pomogne ovoj porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana