Teslićani osumnjičeni da su oštetili zdravstvenu ustanovu za skoro 150.000 KM

Srna
Teslićani osumnjičeni da su oštetili zdravstvenu ustanovu za skoro 150.000 KM

DOBOJ - Policijska uprava Doboj je dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv četiri osobe iz Teslića, koje su osumnjičene da su oštetila jednu zdravstvenu ustanovu iz Teslića za 147.426 KM, saopšteno je iz ove uprave.

M.K. osumnjičen je za zloupotrebu položaja, a I.O, S.J. i V.V. za zloupotrebu u postupku javne nabavke.

M.K. je, osumnjičen da je, kao odgovorno lice zdravstvene ustanove, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, donosio odluke o pokretanju postupka javnih nabavki i potpisao ugovore o izvođenju radova, iako nisu bili predviđeni planom javnih nabavki, vršio dijeljenje predmetnih nabavki, iako predstavljaju jednu cjelinu, te prilikom nabavke sanitetskog vozila u tenderskoj dokumentaciji nije bila predviđena avansna uplata od 30 odsto, a što je definisano ugovorom o nabavci.

Za I.O, kao predsjednika komisije za javne nabavke i S.J. i V.V, u svojstvu članova tog tijela, postoji osnov sumnje da su, u namjeri da utiču na donošenje odluka ove zdravstvene ustanove, odgovornom licu davali preporuke sa kojim će privrednim društvom biti zaključen ugovor o izvođenju radova i nabavci robe.

- Ova lica su navedenim radnjama pričinila materijalnu štetu zdravstvenoj ustanovi iz Teslića u iznosu od 147.426,71 KM, a za isti iznos su pribavili korist za više privrednih društava sa kojima su zaključeni ugovori o nabavci -navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana