Teške saobraćajne nesreće na putevima BiH: Vozač i motorista poginuli, biciklista povrijeđen

Sanja Amidžić, Milan Vujić
Teške saobraćajne nesreće na putevima BiH: Vozač i motorista poginuli, biciklista povrijeđen

Banjaluka - Vozač "golfa" Selmedin Halilović (27) iz Kladnja i motociklista Kristijan Paljuca (38) iz Slavonskog Broda poginuli su, dok je biciklista Dušanka Stojčević (60) iz Laminaca teško povrijeđena u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se u posljednja dva dana dogodile na području Vlasenice, Livna i Gradiške.

Halilović je stradao u noći između nedjelje i ponedjeljka kada je upravljajući "golfom" sletio s puta u mjestu Dragasevac kod Vlasenice. Automobil su u kanalu juče ujutro primijetili mještani, o čemu su odmah obavijestili policiju. Po izlasku na lice mjesta u smrskanom vozilu pronađeno je tijelo mladića.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da je ova saobraćajna nesreća prijavljena u 7.25 časova.

- Uzrok ove saobraćajke biće poznat nakon policijske istrage. O ovom slučaju policija je obavijestila Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu - kazali su u policiji.

Prema nepotvrđenim informacijama, mladić je kobne noći navodno išao kući iz šumarije gdje je radio.

Samo dan ranije slične sudbine bio je i Paljuca, koji se upravljajući motociklom "đilera" sudario sa autobusom na prevoju Borova glava kod Livna. Nesreća se dogodila u nedjelju u popodnevnim časovima, a motociklista je od zadobijenih povreda preminuo u livanjskoj bolnici. Njegovo tijelo je poslato na obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti. Prema nezvaničnim informacijama, Paljuca je u jednom zavoju izgubio kontrolu nad dvotočkašem, usljed čega je prešao u suprotnu traku i udario u autobus, za čijim volanom je bio E. Z. (49) iz Kalesije.

Stradali Paljuca je 2009. godine izbjegao smrt, kada je na njegov "audi A6" naletio pijani vozač "honde" iz Zagreba kod mjesta Dragalić u Hrvatskoj. Pošto je udar bio u lijevu stranu "audija", Paljuca je tada pričao "da je za dlaku izbjegao smrt".

Osim ove dvije saobraćajne nesreće, juče ujutro u sudaru "audija A8" kojim je upravljao Dragan Panić iz Kotor Varoša i "škode superb" za čijim volanom je bio Dejan Šakić iz Gornji Karajzovaca, u Brestovčini kod Gradiške povrijeđena je biciklistkinja koja se u trenutku saobraćajke zadesila u blizini. Prema pričama očevidaca, nesrećnu ženu je udarila "škoda" koja je tokom preticanja udarila u "audi", a zatim se od siline udara odbila i pokupila biciklistu na drugoj strani puta. Automobil se poslije toga prevrnuo na krov.

Povrijeđenoj ženi ljekarska pomoć je ukazana u Domu zdravlja Gradiška, odakle je na dalje liječenje prevezena u banjalučku bolnicu. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodeći inicijale, juče su potvrdili da pacijentkinja D. S. ima prelom vilice, potres mozga i ogrebotine po licu.

"Golfom" pokosio ženu

Protiv N. T. iz Pala policija će podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu nakon što je u 9. juna upravljajući "golfom" u blizini benzinske pumpe u mjestu Podgrab kod Pala udario pješaka D. S. i pobjegao. Brzom intervencijom policije vozač je identifikovan i uhapšen. Policija ga tereti za ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana