Telefon monstruma iz Gradačca vještače stručnjaci iz Njemačke

G.S.
Telefon monstruma iz Gradačca vještače stručnjaci iz Njemačke

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) koji su preuzeli mobilni telefon trostrukog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića poslali su ga na vještačenje u Njemačku.

Razlog je taj što je mobilni telefon ubice Ajfon zaključan i istražitelji ga nisu mogli otključati tokom istrage. On se ugasio prije pet dana i nije uspjelo ni prepoznavanje lica.

Mobilni telefon je, prema odluci Uprave FUP, poslan jednom IT stručnjaku i istražitelju koji radi na njegovom vještačenju od sredine prošle sedmice. Riječ je o vrsnom stručnjaku koji već godinama sarađuje s BiH policijskim agencijama.

Sada se čekaju prvi rezultati vještačenja, moguće već do početka sljedeće sedmice da će Tužilaštvo TK imati sve listinge, poruke i pozive koje je ostavio ubica.

Predmet istrage je kompletan sadržaj u telefonu: poruke, mejlovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspješno realizovano u najkraćem mogućem roku.

Od dana kada je Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, oca i sina Onder, te teško ranio Harisu Onder, Nedima Pamukovića i policajca, počela je i panika među onima koji su na bilo koji način bili bliski s njim. 

Istražitelje zanima koga je zvao ubica noć prije krvavog pira i s kim je iz policije imao kontakte. Još nije do kraja razjašnjeno ko mu je otkrio Nizaminu lokaciju.

Priča da su to nesvjesno uradile Nizamine rodice odnoseći joj torbu u koju je on stavio mobilni telefon s uključenom navigacijom za sada ne stoji jer su one mobilni telefon pronašle i vratile stvari. Provjerava se i dalje uloga suspendovane policajke Dženane Selimović, ali i rukovodećih ljudi gradačačke policije, te pravosuđa. Od sudija do tužilaca, ali i pojedinih ministara, piše Avaz.

Od suza nema ništa

Emir Džinović, ortak, odnosno poslovni partner Sulejmanovića, koji je sa suzama u očima pričao šta mu je Nermin rekao prije ubistava, ustvari, rodbinski je vezan s ubicom. On se samo vodio na papiru kao direktor teretane, a vlasnik je bio ubica. Emir je, kako tvrde izvori, godinama znao šta i kako radi Sulejmanović i kako se ponaša prema Nizami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana