Taraženo pritvaranje saradnika Okružnog tužilaštva Banjaluka

N.T.
Taraženo pritvaranje saradnika Okružnog tužilaštva Banjaluka

BANjALUKA - Republičko tužilaštvo predložilo je određivanje jednomejsečnog pritvora Tariku Hadžibegoviću, stručnom saradniku u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio oko 6.000 KM mita od jedne osobe u zamjenu za usluge u predmetu tog tužilaštva.

Prijedlog je upućen u Okružni sud u Banjaluci na kome je održano ročište za odrešivanje pritvora, ali odluka još nije donesena.

Hadžibegovića sumnjiče da je  zahtijevao i uzeo 3000 evra mita od jedne osobe koja je  bila žrtva u krivičnom predmetu koje vodi tužilaštvo, a u kome je on postupao kao stručni saradnik. Osim novca on je od te osobe uzeo i dvije tegle "nutela" evrokrema, koje mu je tražio da donese iz inostranstva gdje radi. Hadžibegović je toj osobi uzeo novac kako bi mu navodno pomogao da uradi neke radnje u predmetu, a koje su inače po zakonu morale biti i urađene. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, ranije saopšteno  da Hadžibegovića sumnjiče za primanje mita i trgovinu uticajem. Hadžibegović je radio i u kancelariji tužioca Seada Žerića.

Protvi Hadžibegovića je ranije podnesena krivična prijava za prevaru i ona je upućena u prijedorsko Okružno tužilaštvo koje sprovodi istragu.

Sumnja se da je prevario jednu osobu u Prijedoru za 1.000 KM.

Prema nepotvrđenim informacijama on je od te osobe tražio 1.000 maraka kako bi mu "sredio" određene stvari na sudu. Novac je navodno i uzeo, a svoj deo dogovora nije ispoštovao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana