Svjedok na suđenju u predmetu "Kavez": Droga u Banjaluci skupa i loša

Nebojša Tomašević
Svjedok na suđenju u predmetu "Kavez": Droga u Banjaluci skupa i loša

BANjALUKA - Drogu sam slabo kupovao u Banjaluci jer je skupa i roba koja ne valja, a optužene Dragana Narančića (28) i Savu Čolića (33) ne poznajem, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju pomenutom dvojcu svjedok tužilaštva Marko Konić.

U ovom slučaju optužena je i Lora Glušica, ali je njen predmet nedavno razdvojen u odnosu na pomenuti dvojac. Konić je istakao da od optuženih nije kupovao narkotike te dodao da sada više ne koristi drogu i da je na liječenju.

Njemu je ovo drugi put da se pojavljuje pred sudom jer je na ranijem ročištu rekao da nije sposoban da da izjavu. Urađeno je vještačenje njegove procesne sposobnosti kojim je utvrđeno da on ipak može da svjedoči.

Tužilac Sanja Guzina istakla je da je Konić drugačije izjavljivao tokom istrage u policiji te mu je pročitala zapisnik o ispitivanju. U tom zapisniku Konić je, između ostalog, rekao da je drogu kupovao od Narančića i Glušice te da je uzimao kokain za 50 KM.

Međutim, Konić je kasnije istakao da to nisu njegove riječi, već da su to pisali policajci, a da je morao potpisati ono što oni unesu. Njegovim saslušanjem tužilaštvo je završilo izvođenje dokaznog postupka. Svoje dokaze izvela je i odbrana optuženog Čolića saslušanjem njegove majke Snježane Đudurović.

- Savo ima finansijsku i svaku drugu podršku mene, oca, djeda i svih nas i uvijek je imao novca te mu ovo za ­šta ga terete nije bilo potrebno - rekla je Đudurovićeva.

Branilac Narančića Jevto Janković najavio je saslušanje svog klijenta te istakao da u ovom slučaju tužilaštvo nema dokaza i da je sve montirano.

Okružno tužilaštvo Čolića, Narančića i Glušicu tereti da su prodavali heroin i marihuanu na području Banjaluke od avgusta do 19. decembra 2019. godine.

U optužnici stoji da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao Glušicu i Narančića da je preprodaju. Oni su uhapšeni u akciji “Kavez” početkom februara prošle godine, kada je zaplijenjeno 300 grama marihuane, 10 grama heroina i 24 mililitra tečnog metadona. Čolić je poznat po činjenju krivičnih djela i osuđivan je. Odslužio je kaznu od 12 i po godina zatvora zbog ubistva Milorada Samardžije prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice. Izvori iz policije navode da su optuženi Glušica i Narančić bili u ljubavnoj vezi.

Mars

Branilac Dragana Narančića Jevto Janković kazao je da je u ovom slučaju sve montirano i da optuženi nisu nikakva grupa, kako tvrde u optužnici.

- Otići ­ću na Mars i ne želim da živim gdje se ne priznaje logika i matematika. Ovo je sramota tužilaštva, suda. Region se trese od policijskog kriminala. Tužilac za ovaj proces nema ni indicija, a kamoli dokaza. Naš sistem će kratko trajati ako ovako radimo i nema utvrđivanja istine na ovaj način - rekao je Janković.

On je naglasio da je tražio ukidanje pritvora Savi Čoliću, što je odbijeno, a Vrhovni sud mu je žalbu na to odbacio kao nedopustivu. Upravo to, smatra Janković, dokazuje da Čolić i Narančić nemaju nikakve veze sa onim što im je stavljeno na teret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana