Svjedočila majka žene koju je zapalio suprug: Milicu je tukao i matretirao, nije smjela ni iz kuće da izađe

Nebojša Tomašević
Svjedočila majka žene koju je zapalio suprug: Milicu je tukao i matretirao, nije smjela ni iz kuće da izađe

BANjALUKA - Milica Marinković (33), koju je benzinom polio, zapalio i usmrtio vanbračni suprug Branislav Stanivuković (43) iz Srpca, nije smjela nikuda da ide sama zbog njegovih zabrana, a on ju je i tukao.

Kazala je ovo u banjalučkom Okružnom sudu majka ubijene, Dragojla Stanković koja je istakla da smatra da optuženi bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

-Brane hoću da znam, zašto si mi zapalio kćerku? Rekao si "ne mogu bez moje Cice" - upitala je optuženog Stankovićeva koja nije mogla da sakrije suze.

Ispričala je da joj se kćerka žalila da je Stanivuković maltretira i da je od njega pobjegla 2012. godine kod nje u Austriju.

- Branio joj je da izlazi iz kuće, čak joj je i "šteku" skidao sa vrata kad on negdje ode. Čekao ju je posije posla, nije joj dozvoljavao da ide kod komšija, a rekli su mi i da je jednom moju kćerku  udario automobilom, zbog čega joj je noga bila u gipsu. Da ju je udario autom čuli smo od naših prvih komšija u Mrčevcima, a Milica mi nije to  rekla - kazala je Dragojla  i dodala da je  Stanivuković bio jako ljubomoran i agresivan.

Prisjetila se da je 2012. godine, kada je Milica došla kod nje u Austriju, Stanivuković zvao i prijetio da će zapaliti njihovu kuću u Mrčevcima kod Laktaša.

- Rekao je "Da znate, zapaliću kuću". Nisam vjerovala i zvali smo komšije i saznali da je zapalio. Te komšije nisu smjele ni da gase požar od njega jer je bio agresivan-kazala je Dragojla.

Istakla je da je nakon tog Milica sama krišom od njih otišla iz Austrije kući u BiH jer  se bojala optuženog i on joj je svašta obećavao.

- Nije je tukao u mom prisustvu, ali kćerka mi je pričala da je maltretira. Svoje probleme  ona nije iznosila putem telefona kada bi je zvala i pitala kako je. Vjerovatno nije htjela da me sekira-kazala je Dragojla.

Njen suprug,  Vaso Stanković kazao je da mu je Milica bila pastorka, ali da ju je volio kao svoje dijete.

- Tako sam prihvatio i gledao i Stanivukovića. On je bio dobar kada je trijezan. Na ranu ga staviš i ona će zarasti, ali kad popije griješio je. Pred nama nije tukao Milicu, ali ona nam je pričala da je maltretira. Zapalio nam je kuću radi nje kada je ona došla kod nas u Austriju da majci pomogne oko slave. Toi je uradio jer ona nije dolazila njemu - kazao je Stanković.

Stanivuković je optužen da je vanbračnu suprugu  Milicu Marinković zlostavljao od 2010. do 20. jula prošle godine kada je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša i to pred njenom maloljetnom kćerkom. Ona je od posljedica povreda, teških opekotina preminula 3. avgusta u bolnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana