Svjedočenje Vladimira Zečića: Priznao da je tri i po grama marihuane prodavao za 50 KM

Nebojša Tomašević
Priznao da je tri i po grama marihaune prodavao za 50 KM
Foto: Arhiva | Priznao da je tri i po grama marihaune prodavao za 50 KM

BANjALUKA - Optuženi u predmetu "Kodeks" Vladimir Zečić (23) iz Banjaluke ispričao je u banjalučkom Okružnom sudu je da je narkotike prodavao sa optuženim Aljošom Marićem, Sašom Mirkovićem i Lukom Brkovićem te da je tri i po grama marihuane naplaćivao 50 KM.

Osim njih optuženi su Banjalučani Milorad Vuković zvani Luis, Filip Bojić, Goran Đurica, kao i Petar Marjanović iz Kneževa. 

Zečić je, na pitanja svog advokata Marka Mikeša, ispričao da je marihuanu prvo prodavao u saradnji sa Marićem i Mirkovićem, a nakon toga je od Brkovića nabavljao po pola kilograma marihuane za 1.500 evra te preprodavao.

"Zajedno s Marićem i Mirkovićem radio sam od kraja 2019 do kraja 2020. godine. Oni su nabavljali drogu marihuanu, a moja uloga je bila da je pakujem i preprodajem. Te uloge nisu bile baš striktne. Zaradu smo dijelili na iste dijelove,a narkotike smo dobijali na "led" odnosno na poček" rekao je Zečić.

Iako je u istrazi rekao da je čuo da je Mirković drogu nabavljao od Filipa Bojića, Zečić sada tvrdi da nije siguran da je u pitanju pomenuti Bojić.

Tužilac Dalibor Vrećo mu je pročitao izjavu u kojoj je rekao da je Mirković drogu uzimao od Bojića i to svake dvije sedmice po 500 grama i da mu je za tu količinu davao 1.500 evra. 

Zečić je rekao da je droga jeste nabavljana svake dvije sedmice, ali da nije siguran da je s tim povezan Filip Bojić te naglasio da zbog psihičkih problema ne može svega da se sjeti.

Zečić je još rekao da je s Marićem, Brkovićem i Mirkovićem komunicirao putem aplikacije "Signal" na kojoj je imao kodni naziv "tik tok mišn", a Brković samo "H".

"Sa Brkovićem sam počeo raditi od kraja 2020 godine i uzimao po pola kilograma marihuane za 1500 evra i prepakivao i prodavao. Drogu sam uzimao svake dve sedmice i dobijao je na "led" i to je trajalo do 18. aprila 2021. godine" rekao je Zečić i dodao da je jednom preuzeo drogu o Brkovića, a da mu je poslije narkotike od njega donosio Petar Marjanović.

Priznao je da je prodajom droge od Brkovića zaradio 13.500 KM i da je Brkoviću dao 6.250 KM, ali  da mu je bio dužan za drogu 10.000 KM. 

"On je nakon što sam uhapšen pa pušten, došao kod mene i rekao da mu dugujem 10.000 KM za drogu. Dug sam u cjelosti isplatio. Novac sam dao Marjanovićevoj djevojci. Zvao sam Brkovića kada sam skupio novac, a on je rekao da se javim Marjanoviću koji mi je kazao da radi, ali da će po novac doći njegova djevojka" pojasnio je Zečić. 

 

Na njegovo svjedočenje prigovorila je odbrana ostalih optuženih, a Marićev branilac Jovana Kisin istakla je da je svjedok Zečić neuračunjiv te da će tražiti njegovo vještačenje da se vidi da li mu se može pokloniti vjera. 

Ona je sudu namjeravala da priloži ljekarski nalaz koji ukazuje da je Zečić osoba koja ima granični poremećaj ličnosti, ali sud je za sada odbio da primi taj dokaz. 

Zečićeva odbrana, ranije najavila da će navjerovatnije zaključiti sporazum o priznanju krivice te je on iz tog razloga i dao iskaz u sudnici kao optuženi. 

Odbrana optuženog Marjanovića je takođe ranije najavila da su u toku postupka zaključenja sporazuma o priznanju krivice i on je već svjedočio. 

Postupajući tužilac Dalibor Vrećo najavio je da će sporazumi s obojicom biti vjerovatno zaključeni do sutra kada će biti i prezentovani sudu.

Optužnica osmorku tereti da su od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke.

Kokain su najčešće miješali sa drugim supstancama i pakovali u jednoj banjalučkoj teretani. 

Brković je sam prodavao kokain za iznose od 100 do 500 KM, a Đurica po cijeni od 100 KM za pola grama. Marjanović je po upustvima Brkovića,  u aprilu 2021. godine jednom licu prodao 10 grama kokaina za 1.000 KM, a u više navrata prodavao je po pet grama za po 500 KM.  

Osim kokaina nabavljali su i marihuanu te je Bojić svake tri sedmice Mirkoviću davao po pola kilograma radi prodaje. Mirković, Marić i Zečić su je prepakivali u manje pakete i prodavali. 

Zarađeni novac Mirković je predavao Bojiću. Prema optužnici Zečić i Marjanović od Brkovića i Bojića nabavljali su po pola kilograma marihuane koje su dalje prodavali. 

Vuković, Brković, Bojić, Đurica, Mirković i Marić pojedinačno se terete  za omogućivanje uživanja opojnih droga, odnosno da su drugima davali da šmrču kokain i puše marihuanu. 

Noževima gađao Policijsku akademiju

Vladimir Zečić je u sudnici istakao da je nakon hapšenja "psihički pukao" zbog čega je gađao Policijsku akademiju noževima.

"Pukao sam kada mi je Brković rekao da sam dužan 10.000 KM i kada sam shvatio šta me čeka" rekao je Zečić. 

Pojasnio je da se liječio i bio 20 dana na Psihijatriji, te priznao da je i ranije išao kod psihologa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana