Svjedočenje bivše supruge optuženog Branislava Stanivukovića: Bio dobar dok pije tablete

Nebojša Tomašević
Svjedočenje bivše supruge optuženog Branislava Stanivukovića: Bio dobar dok pije tablete

BANjALUKA - Branislav Stanivuković (44), koji je optužen da je zapalio i tako usmrtio vanbračnu suprugu Milicu Marinković (33), bio je dobar kad pije tablete, a kad ih prestane korisiti postajao bi ćutljiv, kazala je danas u banjalučkom Okružnom sudu njegova bivša supruga Zehra Stanivuković.

Potvrdila je da kod njega odlazi u pritvor i da je poslednji put bila 2. marta. Potvrdila je da sa Branislavom oko mjesec dana nije razgovarala, ali da su odnose izgladili.

- On je "u 90 odsto slučajeva bio dobar" i živjeli smo fino. Međutim, nakon što je prije nekoliko godina dobio batine, posjećivao je psihijatra, Pio je lijekove, a kad ne bi popio znao se i osamiti, pa i zaplakati. Iz priča sam saznala da je imao traumatično djetinjstvo, da su mu otac i majka bili alkoholičari, da su se rastali - ispričala je Zehra Stanivuković.

Prema njenim riječima, Branislav je dane uglavnom provodio sa njom i njihovom kćerkom, a noći sa Milicom, sa kojom takođe ima kćerku.

-Kod mene je dolazio svaki dan, bio s našim djetetom. Kod mene je jeo i pio, kod Milice bi prespavao. Svađali smo se zbog Milice, pitala sam ga što se ne odluči. Jednom je pokupio svoje stvari i otišao-rekla je Zehra.

Ona je istaskla da nije tačno da je Stanivuković kobne večeri prije zločina nožem prijetio Milici.

- To mi je pričala naša kćerka Tamara koja je bila  sa njima  na slavi. Rekla mi je da su se oni tu veče posvađali kada su došli kući u Kukulje. Milica je rekla Branislavu da će njena kolegica Đuja doći na spavanje nakon čega su se počeli svađati. Tamara mi je rekla da su kada je Đuja došla, Milica i Đuja sjedile ispred kuće ispod orasa, a Tamara i Branislav u kući-kazala je Zehra.

Naglasila  je i da joj je Tamara ispričala da je Milica nekoliko puta ulazila u kuću gdje je Branislav bio sa njom i provocirala ga sa rečenicama: "Ako smiješ uradi nešto, ništa mi ne možeš". 

U sudnici je saslušana još jedna svjedokinja, koja je insistirala da joj mediji ne pominju ime. Ona tvrdi da je Branislav "Milicu držao kao malo vode na dlanu".

- Milica mi se nikada nije žalila na Branislava, niti on na nju- tvrdi ta svjedokinja.

Stanivuković je optužen da je vanbračnu suprugu Milicu zlostavljao od 2010. do 20. jula 2020.  kada je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Ona je od posljedica teških opekotina preminula 3. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana