Sveštenik falsifikovao diplome Šumarskog fakulteta?

Agencije
Sveštenik falsifikovao diplome Šumarskog fakulteta?

PALE - Sveštenik B. K. iz Pala bio je juče na dvočasovnom saslušanju u policijskoj stanici zbog sumnje da je prodavao lažne diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Njega su prijavile dvije osobe, C. N. i K. V. Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Sveštenik B. K. se tereti za falsifikovanje diploma, a u prostorijama PU Istočno Sarajevo ispitan je i on kao i osobe koje su ga prijavile. Nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu će biti dostavljen izvještaj.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve neophodne mjere i radnje.

Srna saznaje da su prije četiri godine dva šumara kupila lažne diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta iz Sarajeva zbog čega su ostali bez posla i krivično odgovarali.

Prema nezvaničnim saznanjima, diplome su kupili od sveštenika B.K, a koji je lažne diplome nabavljao za “povoljnu cijenu”.

Mediji iz RS pišu da su diplome kupljene za 6.000 KM te da su prijavitelji ovog slučaja ispričali da je sveštenik prvo 3.000 KM uzeo za njihovu izradu i kaparu, a drugi dio je isplaćen prilikom preuzimanja, piše N1.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana