Sutra izricanje presude u predmetu "Zlatko Marijanović i drugi"

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Sud BiH izreći će sutra drugostepenu presudu u predmetu "Zlatko Marijanović i drugi", saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju Suda BiH podsjeća se da je prvostepenom presudom od 18. maja prošle godine optuženi Zlatko Marijanović proglašen krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda i osuđen na kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci.

Drugooptuženi Stanko Čolak je, prema istoj prvostepenoj presudi, u kojoj je proglašen krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda osuđen na kaznu zatvora od dvije godine i tri mjeseca.

Optuženom Goranu Marijanoviću izrečena je kazna zatvora od godinu i šest mjeseci, a Zdenku Tomiću godinu dana. Od optuženog Zlatka Marijanovića oduzeto je 30.000 KM, kao imovinska korist stečena krivičnim djelom, a od optuženog Stanka Čolaka protivpravno stečena imovinska korist u iznosu od 15.790 KM, 16.930 evra i 50 kuna. Izricanje drugostepen presude zakazano je za 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana