Suspendovan policajac u KPZ-u koji je "pao" u akciji "Eskadron"

Srna
Suspendovan policajac u KPZ-u koji je "pao" u akciji "Eskadron"

BANjALUKA - Direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banjaluka Saša Gligorić izjavio je Srni da je policajac koji radi u ovom zavodu, a koji je obuhvaćen akcijom "Eskadron", suspendovan do okončanja krivičnog postupka.

"KPZ Banjaluka podržava procesuiranje svakog pojedinca koji se ogriješio o zakon, a građani ga plaćaju da zakon štiti. Status službenog lica ne može, niti smije biti zaštita od krivičnog gonjenja bilo kome. Zloupotreba uniforme, odnosno službenog statusa za izvršavanje krivičnih djela zahtijeva rigoroznu kaznu", poručio je Gligorić.

Prema riječima Gligorića, pripadnik policije iz KPZ Banjaluka, koji je obuhvaćen akcijom MUP-a je suspendovan do okončanja krivičnog postupka, kada će biti donesena konačna odluka o njegovom radnopravnom statusu.

"Zaposleni u instituciji koju vodim, a koju mi je povjerilo Ministarstvo pravde i Vlada Republike Srpske, moraju biti čestiti i pošteni ljudi koji svakodnevno vode računa o težini svog poziva, kao i o ponašanju u javnosti", rekao je Gligorić i dodao da apsolutno podržava rad Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

U okviru akcije "Eskadron" MUP-a Republike Srpske, Okružnom javnom tužilaštvu je dostavljen izvještaj protiv 20 osoba zbog trgovine drogom, dok je njih 16 sprovedeno na ispitivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana