Suspendovan inspektor koji je bježao kolegama

N.T.
Suspendovan inspektor koji je bježao kolegama

BANjALUKA – Policijski inspektor P.K. iz Banjaluke, koji je pokušao da pobjegne od kolega nakon što je uhvaćen u prekršaju je suspendovan.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pomenuti policijski službenik je suspendovan zbog nedoličnog ponašanja.

Naveli su da je protiv njega  upućena i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

- Policijska stanica Banjaluka Lazarevo dostavila je danas Osnovnom sudu u Banjaluci zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv P.K. iz Banjaluke za počinjene prekršaje iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i po članu 41., tačka 1., stav g.) i đ.) Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske (nasilnička vožnja)- stoji u saopštenju.

Naglašava se da su ministar unutrašnjih poslova RS  Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević pohvalili profesionalan rad i proaktivnu reakciju policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka.

- Oni su istakli da su  svi pripadnici MUP-a RS dužni da poštuju postojeće zakonske propise. Oni su najoštrije osudili bilo kakav vid nasilničkog i nezakonitog ponašanja pripadnika MUP-a, ističući da se ono neće tolerisati-navedeno je u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama incident u kome je učestvovao P.K. desio se u nedjelju oko 02.15 časova kada je ovaj inspektor u neobilježenom vozilu “golf 6” prošao kroz crveno svjetlo na raskrsnici ulica Bulevar Srpske Vojske, Aleja Svetog Save i Bulevar Vojvode Petra Bojovića.

Policijski službenik, koji se nalazio u službenom vozilu, odmah je reagirao paljenjem treptača i krenuo u potjeru za vozilom, ne znajući da je za volanom upravo njegov kolega. Potjera se nastavila kroz nekoliko raskrsnica, gdje je inspektor ponovo ignorisao crveno svjetlo, a policijsko vozilo ga je uspjelo sustići tek na Rabrovačkom mostu.

Uprkos pokušajima policajca da zaustavi inspektora, P.K. je naglo ubrzao i nastavio bijeg prema kružnom toku kod Rabrovačke crkve. Tamo je konačno zaustavljen, ali je odmah verbalno napao policajca, pitajući ga zašto ga je zaustavio i prigovarajući zbog navodnog kršenja saobraćajnih pravila od strane policajca.

U vozilu inspektora nalazila se još jedna muška osoba, čiji identitet nije poznat. Nakon što je policajac zatražio od inspektora da sačeka patrolu radi daljnje kontrole, P.K. je ponovo upalio vozilo i pobjegao s mjesta događaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana