Supružnici optuženi zbog uzgoja 302 biljke indijske konoplje

J.Sa.
Supružnici optuženi zbog uzgoja 302 biljke indijske konoplje

BRČKO - Supružnici Petar (50) i Katarina (41) Kajkić, koji su uhapšeni u avgustu ove godine u akciji "Korov", optuženi su u Tužilaštvu Brčko distrikta zbog zloupotrebe opojnih droga.

U optužnici se navodi da su supružnici krivično djelo počinili od maja do trenutka hapšenja, tako što su, na teško pristupačnom dijelu zemljišta, podigli tri zasada indijske konoplje.

- Na teret im se stavlja da su neovlašćeno uzgajali biljku "kanabis", tako što su je zasadili, svakodnevno obilazili i zalijevali uz pomoć sistema za navodnjavanje. Na taj način  uzgojili su 302 biljke indijske konoplje - navedeno je u optužnici.

Kako je dalje navedeno, stabljike su bile visine od 70 do 250 centimetara, a vještačenjem je utvrđeno da sadrže THC.

- Oni su još optuženi i da su u kući u Gornjoj Skakavi posjedovali predmete i supstance namijenjene uzgoju navedene biljke. Pored toga, Petar je u kući držao i metke za pušku, a čija nabavka nije dozvoljena građanima - stoji u optužnici.

Bračni par Kajkić uhapšen je 2. avgusta, ali zbog dvojnih državljanstava, Tužilaštvo Distrikta im je bilo odredilo na jedan mjesec, koji je kasnije produžen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana