Supruge ubijenih policajaca traže odštetu

N. T.
Sa ranijeg suđenja
Foto: Oslobođenje.ba | Sa ranijeg suđenja

BANjALUKA - Nema tog novca koji može ublažiti svakodnevnu bol, kazala je kroz plač u sarajevskom Kantonalnom sudu supruga ubijenog policajca Adisa Šehovića, Hasena nakon što je upitana da li se može izjasniti o visini naknade štete i imovinsko-pravnom zahtjevu.

Odštetu traži i supruga ubijenog policajca Davora Vujinovića, Alisa kojoj je drhtao glas dok je pričala. Obje su svjedočile na suđenju optuženima Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, koje terete za likvidaciju policajaca.

Hasena Šehović je ispričala da je kritičnog dana u pola pet ujutro zvala supruga Adisa, ali se nije javljao na telefon. 

- Moji su me ubjeđivali da je sve u redu, ali sam imala crv sumnje da se nešto desilo. Pitala sam je li Adis dobro, kako je i šta mogu očekivati? Ubrzo su mi moji rekli da se desila pucnjava i da Adisa više nema. Tada sam se onesvijestila - plačući je ispričala Hasena Šehović.

Alisa Vujinović je takođe rekla da je kobnog dana supruga zvala putem telefona, ali joj se nije javljao.

- Potom sam pozvala policiju i rekli su mi da je u teškom stanju. Sa kolegicom sam krenula u KCUS, a ubrzo nam je dr. Durazerović kazao da su šanse da Davor preživi male. U 12. 10 časova su nas obavijestili da je Davor preminuo-drhtavim je glasom govorila  Vujinovićeva.

Optuženi Macan je izrazio saučešće obema ženama te im je poručio da on nije ubio njihove muževe, što će kako je rekao dokazati uz pomoć advokata.

Iskaze su danas dali i Irma Čoko, Nermin Fazlagić i Dino Osmankadić, te Džemal Hasečić,

Pomenuti trojac optužnica tereti da su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje ispalili najmanje 20 hitaca na policajce  Šehovića i Vujinovića i usmrtili ih. Sve se  desilo kada su ih policajci zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana