Suniti Hindić za ubistvo mostarskog biznismena tri i po godine zatvora

GS
Foto: Kliks

MOSTAR - Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru kojim je predsjedavao Elis Sultanić osudilo je danas na tri i po godine zatvora Sunitu Hindić (21) iz Travnika za ubistvo mostarskog biznismena Nina Ivankovića (55) u njegovoj Vili na Buni kod Mostara.

Sudsko vijeće Kantonalnog suda je ovo krivično djelo okarakterisalo kao ubistvo iz nehata.

Hindićevoj će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Produžen joj je i pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci, odnosno, do 28.maja 2021.godine.

Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužilac Tanja Marčinko, Hindićeva je 4. oktobra prošle godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu "Vile Ivanković" u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon  svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Zbog zadobijene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta preminuo.

Hindićeva i ubijeni su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

- Prije samog ubistva provodili su se uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se taksijem uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići gdje je bila privremeno nastanjena -navedeno je u optužnici.

Tokom vožnje je s njim razmjenjivala SMS poruke, a između ostalog je napisala „Ološu, mrzim te...".

Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gdje su se nastavili kratko prepirati i ona ga je potom usmrtila iz njegovog pištolja dok joj je bio okrenut licem.

Tokom dokaznog postupka saslušani su brojni svjedoci, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se i zatekli u vrijeme ubistva. Sasušani su i pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske stanice Bugojno, na čijem području se Hindićeva skrivala nakon ubistva, te vještaci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalne uprave policije, koji su izvukli pozive i SMS poruke razmjenjivane između Ivankovića i Hindićeve. Saslušani su i brojni vještaci, a priloženo je stotinu materijalnih dokaza.

Hindićevu je advokat Nada Dalipagić branila navodima da se radilo o spletu nesretnih okolnosti, ali vještačenja su pokazala da je u vrijeme počinjena ubistva bila potpuno uračunljiva.

Nakon ove prvostepene presude iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona najavili su žalbu.

 Tužilaštvo nije zadovoljno iznesenom presudom i izrečenom zatvorskom kaznom.

S druge Dalipagićeva je izrazila zadovoljstvo izrečenom presudom, pogotovo, "jer je Sud prepoznao da se radi o ubistvu iz nehata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana