Sukob u migrantskom kampu Blažuj: Izbodena tri Avganistanca, uhapšeni Pakistanci

GS
Sukob u migrantskom kampu Blažuj: Izbodena tri Avganistanca, uhapšeni Pakistanci

SARAJEVO - U tuči koja je juče izbila u u krugu prihvatnog kampa za migrante Blažuj povrijeđena su trojica državljana Avganistana, A.S. (19) Sh.S. (18) i Sh.A.Y. (20).

Sarajevska policija saopštila je da je juče u 14.45 časova obaviještena da je kampu koji se nalazi u ulici Kamenolom u sarajevskoj opština Ilidža došlo do tučnjave više osoba te da su tom prilikom povrijeđene tri osove, i to najvjerovatnije nožem.

Ljekarska pomoć im je ukazana u Klinici urgentne mednicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su kod A.S. i Sh.A.Y. konstatovane lake tjelesne povrede, a Sh.S. je zadržan u Klinici urgentne medicine.

Policija je istog dana u 20 časova uhapsila pet Pakistanaca i to I.Z. (42), M.N.  (25), B.Y. (22), Sh.M. (20) i M.N. (20) koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšene osobe su predate u prostorije Jedinice za obezbjeđenje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana