Sugrađanina ubio, a drugog ranio zbog dugogodišnjeg maltretiranja

J. Sa.
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Sarajlija Elvir Sejfić (49) uhapšen je zbog sumnje da je ubio sugrađanina Mirzu Podbičanina (39), a teško ranio Sulju Planju (45), saznaje "Glas Srpske".

Kako saznajemo, Sejfić je, uz upotrebu noža, u krvavi pohod na Podbičanina i Plalju krenuo na dvije lokacije jer su ga, kako navode federalni mediji, ubijeni i ranjeni već neko vrijeme maltretirali. Otimali su mu novac, prijetili i zastrašivali ga i to je, za sada, navedeno kao glavni motiv za napad.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su, navodeći inicijale učesnika, da je do obračuna i ubistva došlo u ponedjeljak uveče.

- Službenici MUP-a Kantona Sarajevo, , obaviješteni su da se u ulici Mula Mustafe Bašeskije nalazi povrijeđeno nepoznato lice. Izlaskom na teren, pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, a od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt - saopšteno je iz policije.

Dodaju da je izvršenim provjerama utvrđeno da se radi o muškarcu inicijala  M. P.

Daljim operativnim radnjama na terenu, policija je pronašla muškarca S. P. sa ranama nanesenim nožem, a sa njim je bio i E. S. koji se može dovesti u vezu sa ubistvom i pokušajem ubistva.

- Policija je nekoliko minuta nakon ubistva, na Trgu djece Sarajeva, pronašla još dva aktera napada. Od strane ekipe za hitnu medicinsku pomoć licu S. P. je ukazana ljekarska pomoć, a potom u UKC-u u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju. Napadač je odmah lišen slobode - dodaju iz policije.

Tijelo ubijenog Podbičanina prevezeno je u mrtvačnicu gdje će biti obavljena obdukcija.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem, te krivična djela okarakterisao kao gore pomenuta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana