Suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca: Macan u Skaj porukama govorio da policija nema ništa za ubistvo

N.T.
Suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca: Macan u Skaj porukama govorio da policija nema ništa za ubistvo

SARAJEVO - Optuženi za ubistvo sarajevskih policajaca, Aleksandar Macan se putem poruka poslatim preko aplikacije Skaj povjeravao Aleksandru Nikoliću da policija može istraživati likvidaciju , ali da nema puške i da nemaju ništa o ubistvu.

Ovo je u sarajevskom Kantonalnom sudu potvrdio svjedok tužilaštva istražilac Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Melis Fišo na suđenju Macanu, Savi Marinkoviću i Marku Trifkoviću koje terete za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Nikolić je o Macanu razgovarao sa Milošem Božovićem sa kojim je zbijao šale sa ubistvom. "Da Bog da ti Sava i Macan krali auto", navodilo se u jednoj komunikaciji - rekao je  Fišo.

Dodao je da postoji grupa iz Bijeljine i Crne Gore koja je umiješana sa Marinkovićem u trgovinu droge, a koja na Skajy izražava zabrinutost da će on sarađivati sa policijom.

- Savu pominju u kontekstu "osobe koja je vruća od ubistva policajaca" i osobu koja je "otresla one budale u BiH. Macan je u nekoliko navrata pokušavao da stupi u kontakt sa Trifkovićem kojem je slao glasovne poruke. Nikolić se žalio Božoviću i Elvisu Keljmedndiju da su ga u MUP KS-a zvali radi davanja DNK. Božović govori Nikoliću da se nada da nisu i Žižana jer je on bio vozač, ali da mu ni saradnjom ne gine 20 godina. Njih dvojica komentarišu ko je još dao DNK, te se iščuđuju i govore da je nemoguće da Žižan bude svjedok - pojasnio je poruke svjedok  Fišo.

Između ostalog je naveo da je  Marinković policiji bio poznat kao osoba povezana sa organizovanim švecom droge, ali ne i sa automafijom. 

Svjedok je objasnio da je optuženi Marinković na Skaju htio da koristi ime "Četnik", ali da su ga osobe iz kriminalnog miljea molile da  promijeni jer ima osoba druge nacionalnosti, što je on učinio i koristio ime "Početnik". 

Pomenuti trojac optužnica tereti da su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje ispalili najmanje 20 hitaca na policajce Šehovića i Vujinovića i usmrtili ih. Sve se  desilo kada su ih policajci zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana