Suđenje za likvidaciju sarajevskih policajaca: Ubica u crnom ovjerio žrtvu

Nebojša Tomašević
Foto: Kliks

SARAJEVO - Tog jutra, kada su ubijeni policajci Adis Šehović i Davor Vujinović, vidjela sam muškarca u crnom prsluku i dukserici koji je prišao policijskom vozilu i direktno pucao u vozača, nakon čega je šepajući pobjegao prema crkvi.

Kazala je ovo u sarajevskom Kantonalnom sudu svjedok tužilaštva Selma Babić na suđenju Aleksandru Macanu, Savi Marinkoviću i Marku Trifkoviću koje terete za likvidaciju sarajevskih policajaca.

"To jutro vječno ću pamtiti. Zbog svega što sam vidjela i danas imam traume. Iz svog stana, koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade na Alipašinom polju, vidjela sam da je pucano iz crnog vozila. Nisam sigurna da li je ' golf' ili 'seat' " rekla je Babićeva. 

Kaže da je ujutro oko pola četiri,četiri čula pucnje i kroz prozor vidjela crno vozilo kako ide ka policijskom koje se sporo kretalo. 

"Susreli su se i opet se čula pucnjava. Policijsko vozilo se nije pomjeralo. Čuo se muški glas koji govori: 'J...ću ti majku'. Tada sam vidjela muškarca u crnom prsluku i dukserici da prilazi i puca direktno u policajca koji je bio na mjestu vozača. Kao da je bio siguran da su mrtvi. Osoba koja je pucala šepajući je pobjegla prema crkvi, a policijsko vozilo se polako kretalo ka Geteovoj ulici i zaustavilo se. Nikakve reakcije iz policijskog auta nije bilo" rekla je Babićeva. 

Dodala je da je ubrzo na mjesto zločina stigla policija i brat ubijenog policajca.

"Čuo se vrisak, jauk, plač... Govorio je: "Brate moj", odzvanjalo je Alipašinim poljem. Bilo je veoma tužno. Na policijskom vozilu bila je upaljena svjetlosna signalizacija, ali ne i zvučna. Nakon pucnjave se upalila i rotacija i sirena" rekla je Babićeva.

Optuženi Sava Marinković pitao je da li je osoba koja je pucala u policajce slična njemu, na šta mu je svjedokinja odgovorila: "Vi ste dosta visočiji".


Optuženi Aleksandar Macan, Marko Trifković i Savo Marinković

Branilac optuženog Aleksandra Macana takođe je pitao da li je njegov branjenik sličan osobi koja je pucala u policajce, na šta je Babićeva kazala: "Po građi, možda, ne znam... Bio je u dukserici".

Marinkovića, Macana i Trifkovića optužnica tereti da su 26. oktobra 2018. u sarajevskom naselju Alipašino polje, nakon što su zatečeni u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su bili u policijskom autu. 

Šehović je odmah preminuo, a Vujinović nakon nekoliko časova.

Golf koji su krali

OTKUP VOZILA

Supružnici Dunja i Armin Olovčić, kojima je u noći između 5. i 6. oktobra 2018. ukraden crni "seat leon" korišćen pri ubistvu policajaca, kazali su da im je nuđeno da otkupe vozilo za 4.000 KM.

"Dunja je zvala prijateljicu iz Istočnog Sarajeva Aleksandru Okuku da se raspita da li može saznati gdje je auto. Poslije joj se javio čovjek i pitao je da li se mogu naći. Otišao sam u kafić "Felini", gdje sam upoznao momka koji je rekao da na Sokocu ima "seat" koji će biti prodat u Crnu Goru za 2.000 evra. Kad sam pitao da ga otkupim, rekao je da se opet nađemo i otišao" rekao je Olovčić. 

Dodao je da se taj muškarac vratio za 15 minuta te rekao da vozilo može da otkupi za 4.000 KM. Dunja je kazala da je iz medija saznala da je osoba koja je učestvovala u povratu vozila izvjesni Miro.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana