Suđenje Vajukiću: Bankovna kartica žrtve nađena u kući optuženog

Nebojša Tomašević
Suđenje Vajukiću: Bankovna kartica žrtve nađena u kući optuženog

BANjALUKA - Tokom pretresa kuće koju je koristio Bogdan Vajukić (24) iz Laktaša, optužen za razbojništvo i otmicu, nađena je bankovna kartica njegove žrtve Srboljuba Ćućuna kojeg je, prema optužnici, pretukao i opljačkao.

Istakla je ovo policijska inspektorka Nevena Kosić, svjedok tužilaštva na suđenju Vajukiću u banjalučkom Okružnom sudu.

- Bila sam na pretresu kuće s kolegama, a tu su bila i dva svjedoka koji su čobani. Bankovna kartica oštećenog pronađena je u jakni u kući, a nađen je i novac ispod tepiha - rekla je Kosićeva, koja je svjedočila kao dodatni svjedok Tužilaštva, jer je optuženi tvrdio da je pretres kuće urađen nezakonito bez svjedoka. 

Vještak odbrane, doktorka opšte medicine Slavica Krečar utvrdila je da Vajukić ima krvnu grupu A. Krv te grupe nađena je u vozilu optuženog, a istu takvu krvnu grupu ima i žrtva Ćućun. 

Vajukića terete da je u noći između 18. i 19. decembra 2018. godine presreo Ćućuna u Miloševcima, kod Laktaša te svojim "golfom" udario u njegov auto, a zatim ga pretukao i nasilno ugurao u svoj automobil i opljačkao. 

Vajukić je krajem septembra prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na 10 godina zatvora jer je nasmrt pretukao komšiju Gojka Veselića (76), a njegovo tijelo bacio u bunar. N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana