Suđenje suspendovanim inspektorima za primanje mita: Bolest optužene odgodilo ročište

Nebojša Tomašević
Suđenje suspendovanim inspektorima za primanje mita: Bolest optužene odgodilo ročište

BANjALUKA - Početak suđenja suspendovanim policijskim inspektorima Policijske uprave Banjaluka Nenadu Grujiću (53) i Jeleni Florjan (34) koje terete za primanje 20.000 KM mita, zakazano u Okružnom sudu odgođen je zbog bolesti optužene.

Njen advokat Miljkan Pucar sudu je dao kopiju nalaza jedne privatne klinike u kojoj se navodi da je njoj preporučeno mirovanje.

- U nalazu stoji da se  žalila na bol u leđima, otežano mokrenje i povišenu temperaturu. U tim uslovima smatram da nije trebala da dođe - rekao je  Pucar.

Republički tužilac Goran Glamočanin je istakao da je potrebno da vještak utvrdi zdravstveno stanje optužene i vidi da li može da prati proces. Advoakt Pucar je istakao da nema ništa protiv vještačenja, ali da smatra da zbog odgađanja jednog ročišta to nije neophodno. Sudija Branimir Jukić kazao je da će ovaj put suđenje odgoditi bez vještačenja optužene.

- To sada nije neophodno, proces bi svakako morali odgoditi da je optužena došla sa povišenom temperaturom. Sud obavezuje advokata da dostavi originalnu medicinsku dokumentaciju  - kazao je sudija Jukić.

Grujića i Florjan optužnica tereti da su od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi sredili obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave. Grujić je 18. februara 2020. godine od Vidića uzeo 20.000 KM, dok je preostalih 10.000 direktor doma trebao da preda osumnjičenima nakon što tužilaštvo donese odluku "povoljnu za njega". Optuženi dvojac je  uhapšen u akciji "Sirano"nakon što su uzeli dio novca od Vidića koji je sarađivao s policijom.  Na današnjem suđenju trebao je da svjedoči Vidić i još tri svjedoka.

N.T.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana