Suđenje optuženom za ubistvo tinejdžerke u Ripnju krenulo ispočetka

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je zbog promjene predsjednika sudskog veća ponovo krenulo ispočetka suđenje Stojanu Iliću, povodom optužbe da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju djevojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Ilić je ponovio da tada nije bio svjestan sta radi, zbog čega je sudija konstatovao da ostaje pri ranijoj odbrani. 
    
Njegov Branilac je naveo da nije stigao da angažuje stručnog savjetnika, koji bi trebalo da ispituje vještaka, zbog čega je suđenje odloženo. 
    
Ilić je na jednom od prethodnih suđenja priznao da je ubio tinejdžerku, tvrdeći da ima psihičke probleme i da mu se u trenutku ubistva zacrnilo pred očima, kao i da ne zna kako ju je ubio. 
    
Više javno tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti za krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.
    
Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Ilić 10. aprila oko 14.30 časova najprije proveo neko vrijeme u razgovoru sa porodicom maloljetne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.
    
Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod željezničke pruge, u prostoru između rastinja.
    
Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predjelu trupa, vrata i ruke, usljed čega je trpela jake bolove i zadobila teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminula.
    
Nakon izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mjesta svojim vozilom.
    
Ubrzo nakon toga je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana