Suđenje optuženima u slučaju ubistva Slaviše Krunića: Krunić posljednjih godina povećavao lično obezbjeđenje

Nebojša Tomašević
Suđenje optuženima u slučaju ubistva Slaviše Krunića: Krunić posljednjih godina povećavao lično obezbjeđenje

BANjALUKA - Biznismen i vlasnik kompanije "Sektor Sekjuriti" Slaviša Krunić (48) poslednjih godina prije nego je ubijen povećavao je lično obezbjeđenje, a skretana mu ja pažnja da ih prati neko vozilo, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu svjedok odbrane optuženog Benedija Đukanovića (53), biši radnik pomenute kompanije Lazo Ritan.

Osim Đukanovića za ubistvo su optuženi i Emilio Baldo (53) te  bivši radnik „Sektora Sekjuritija" Rodoljub Gajić koji odgovara samo za pomaganje. U zločinu je učestovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.  Ritan, koji je  bio član ličnog obezbjeđenja Krunića, kazao je da nije čuo da je neko prijetio Kruniću niti je imao takva saznanja.

- Znam samo da je jednom bilo sumnjivo što neko vozilo uporno ide iza nas i to je projeravano i nije bilo ništa - rekao je Ritan.

Istakao je da je Krunić lično određivao ko će biti u njegovom obezbjeđenju i lično određivao kojim vozilima će se voziti.

- Imali smo vozilo s blindiranim staklima, ali nije htio da ga koristi. Znam da je povećavao obezbjeđenje od 2013. gopdine kada je bilo pet ljudi, da bi nakraju nas bilo 13 -kazao je Ritan.

Benedijev dalji rođak Radomir Đukanović kazao je da je optuženi nekada ranije bio na psihijatriji i liječio se te da je cijela njegova porodica imala zdravstvenih problema

- Niko ko ga poznaje ne može da vjeruje da je Benedi to uradio. Njegova majka je bila bolesna i umrla nedugo poslije hapšenja, a nekoliko dana iza toga i sestra mu je tragično završila-kazao je Radomir Đukanović.

Tužilac Snježana Petković pitala ga je "Voliš li ti Benedija" ? štp je nizazvalo čuđenje pojedinih prisutnih.

- Ne mrzim ga, gledam ga kao i sve druge ljude -rekao je Radomir Đukanović.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Đukanovića i Baldu terete da su zajedno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem organizovali i pripremili zločin. Gajića terete za pomaganje jer je odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Gajić je bio  član ličnog obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece.Optužene trete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana