Suđenje Mandiću: "Imao je pesimističan pogled na život i nije prihvatao kritike"

Nebojša Tomašević
Suđenje Mandiću: "Imao je pesimističan pogled na život i nije prihvatao kritike"

BANjALUKA – Dalibor Mandić (37) iz Banjaluke, koga terete za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića (28) kojeg je izbo nožem, imao je pesimističan pogled na život i nije prihvatao kritike.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu izjavila svjedok odbrane optuženog Arnela Hadžalić iz Sarajeva.

Svjedok je inače bila rukovodilac, odnosno vođa tima u firmi u kojoj je radio optuženi Mandić ali i ubijeni mladić.

- Osjećala sam se neprijatno kada sam upoznala Dalibora Mandića, dodirnuo mi je ruku i bio previše otvoren. Imali smo korektan poslovni odnos, ali pravio je greške i primijetila sam da ne prihvata kritike te da ima pesimističan pogled na život - rekla je Hadžalićeva.

Ona je objasnila da je radila u Sarajevu i bila podrška kolegama iz Banjaluke gdje su inače radili optuženi i žrtva. Mandić je ponovo preuzeo ulogu svog advokata i ispitivao Hadžalićevu a na njegovo pitanje da li je on sa svim članovima tima korektno sarađivao svjedok je odgovorila: "Bili ste u početku prihvaćeni od strane tima, ali kasnije je bilo problema".

Objasnila je da je Mandić jednom odbio posao iako mu je to bila dužnost. Kako je navela, ona je samo pet dana provela u Banjaluci i nije imala priliku da bolje upozna Mandića, te su ostvarili korektan odnos ali je on bio novi radnik i griješio je, ali nije prihvatao kritike. Optuženi je upitao Hadžalićevu i da ga opiše.

 - O vašem karakteru je teško pričati, jer Vas nisam poznavala. Bili ste pesimisični, imali ste negativan pogled na život i bilo je teško  promijeniti vaša razmišljanja -  rekla je Hadžalićeva. 

Dodala je da je sa optuženim za vrijeme boravka u Banjaluci pila kafu te da joj je Mandić rekao da nije zadovoljan životom u državi, niti životom u Banjaluci pa ni poslom. 

- Nije bio zadovoljan ni odnosom sa kolegama, ali ja nisam radila u Banjaluci i ne znam kakav je taj odnos bio. Mandić je želio da napreduje i da radi u Sarajevu - rekla je ona.

Mandić je njeno ispitivanje završio riječima: ”Pozdravite kolege u Sarajevu...”.   

Optuženi Mandić iako je to bio najavio nije iznio svoju odbranu zato što kako tvrdi nije spreman za to jer ”nije spavao tri noći”, te da je ”umoran i pod velikim stresom”.

- Pod svijećom sam radio i pisao odbranu. Nisam tri noći spavao, mislim i da sam se razbolio. Iscrpljen sam. Zbog nespavanja, umora i stresa nisam u stanju da trenutno svjedočim - rekao je Mandić.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović pitao ga je da li može da dokaže svoje tvrdnje i da li je bio kod ljekara, ali je optuženi odgovorio da nije. Sudija je  ipak  izašao u susret optuženom i dozvolio da svjedoči tek na narednom ročištu. Upozorio ga je da je to krajnja granica tolerancije i da će sud u suprotnom smatrati da pokušava da odugovlači proces. Sudija je optuženom poručio da se, u slučaju bilo kakvih zdravstvenih problema, javi ljekaru.

Optužnica

Podsjećamo, Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje je počinio 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi u optužnici Mandić je kobne večeri, u namjeri da ga ubije, pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra „Delta planet” prema Rabrovačkom mostu.

Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo nožem na mjestu gornjeg dijela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao. Ubistvo su snimile  kamere obližnjeg video nadzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana