Suđenje Luki Lovri za pokušaj ubistva vanbračne supruge: Ključeve stana bacio policajcima

Nebojša Tomašević
Suđenje Luki Lovri za pokušaj ubistva vanbračne supruge: Ključeve stana bacio policajcima

BANjALUKA - Luka Lovre (40) optužen za pokušaj ubistva supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i pokušao da zapali bacio je s balkona policajcima ključeve stana rekavši da se brava zaglavila i da opni pokušaju otključati.

Kazao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu suđenju Lovri svjedok tužilaštva Ostoja Savić.

Ispričao je da je pomenutog dana kada se sve desilo prvo čuo galamu i da neko doziva pomoć iz susjedne zgrade.

- Otišao sam odmah da vidim šta se desilio i na balkonu zgrade vidio sam ženu u ćošku kako stoji skupljena uz ogradu. Pitao sam je je li ona zvala pomoć i je li sve uredu. Samo je klimunala glavom-kazao je Savić.

Pojasnio je da je shvatio da se  nešto dešava pa je pitao je li sama, a ona  mu je pokazala rukom prema balkonskim vratima  stana.

- Tada je izašao Lovre i rekao sam mu da se smiri i da dolazi patrola da ne pravi veći problem te da otljuča vrata stana. U tom je stigla i patrola, a Lovre je kazao  da se zaglavio ključ te nam je bacio ključeve i rekao "eto vam, pa vi otvorite" - kazao je Savić i dodao da je on inače policajac te je kolegama rekao da budu oprezni i za njima je krenuo ka stanu u kome su bili  Lovre i supruga.

Prema njegovim riječima Lovre im je pomogao da otključaju stan, a kada su upli osjetili su miris plina il benzina.

- Lovre je stajao pored vrata, a u susjednoj prostorji vidio sam uplašenu ženu kojoj je bila majica mokra. Žena je bila uplašena i i vidjelo se da se nešto dešava. Rekla je da je napao Luka, da je došlo do tuče - kazao je Savić.

Na podsjećanje branioca optuženog Aleksandra Jokića na iskaz u istrazi Savić je potvrdio da mu je žena koju je vidio u stanu rekla da je Luka nju i sebe polio benzinom.

- Nisam vidio da je on bio mokar, a na ženi nisam vidio neke povrede. Luka je bio neobično miran više nego je uobičajeno, a čak je bio i arogantan kada sam ga pitao je li imao problema s policijom. Nasmijao se i podrugljivo rekao jesam-kazao je Savić.

Prema optužnici Lovre je suprugu pokušao da ubije 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo nakon krađe svađe. Vrijeđao ju je i zvao kurvetinom te je bacio na krevet. Kada je ona otrčala na balkon i počekla da zove upomoć prišao joj je i udario pesnicom i rekao "kome ti zoveš u pomoč, majku ti...neću zbog tebe u zatvor. Ona je putem telefona pokušala da zove pomoć, a Luka ga joj  je oteo izvadio bateriju i bacio kroz prozor. Polomio je ključ u bravi ulaznih vrata kako bi onemogućio suprugu da bježi. Ona je pokušala da šrafcigerom otvori vrata, a on je donio flašu s benzinom i polio je po licu, glavi i odjeći. Pobjegla je u toalet kako bi sprala benzin, a dok je stajala u kadi uočila je plamen po pločicama. Govorio joj je: "Vidiš li šta ja radim zbog tebe". Tušem je gasila vatru, a čak je i Luka krenuo da joj pomaže. Požar su ugasili i ona je ponovo otišla na balkon.

Prigovori

Branilac optuženog Luke Lovre, Aleksandar Jokić kazao je da tužilaštvo  njegovog klijenta optužilo da je na svirep način pokušao da ubije suprugu,a  to ničim nije dokazalo. U optužnici se ne dokazuje svirepost niti je to čak opisano. On smatra da se ovdje radi o krivičnom djelo nasilje u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana