Suđenje Kotorvarošaninu zbog pokušaja ubistva u Maslovarama: Od Bojićevih hitaca spasio se bacanjem na pod

Nebojša Tomašević
Suđenje Kotorvarošaninu zbog pokušaja ubistva u Maslovarama: Od Bojićevih hitaca spasio se bacanjem na pod

BANjALUKA - Da se nisam bacio na pod, ubio bi me jer je u mom pravcu ispalio oko pet hitaca, kazao je Slaviša Petrušić u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Siniši Bojiću (27) iz Maslovara kod Kotor Varoša.

- Došao je na naša vrata i pričali smo oko pet minuta, a onda je on okrenuo oružje ka meni i zapucao - rekao je Petrušić, koji je negirao da je kobne večeri udario optuženog. Istakao je da vjeruje da je on sam pao i povrijedio se dok se rvao sa Đorđem Bojićem.

Bojića terete za pokušaj ubistva Slaviše i njegovog brata Mladena Petrušića nakon tuče i sukoba s Slavišom.

Mladen je ispričao da je nakon što je čuo pucnjeve izašao na balkon i upitao Bojića šta to radi.

- On je ispalio hitac prema meni, a kuršum je prošao kroz prozorsko staklo i završio u plafonu. Sreća da je gore rigips jer da je beton, hitac bi se odbio i pogodio nekog. U kući su mi tada bila djeca i žena - rekao je Mladen.

Njegova supruga Slađana kazala je da su, nakon pucnja, malter i staklo počeli da padaju po njima.

- Djeca su vrištala i jako smo se uplašili, a i danas se bojimo za svoju bezbjednost - kazala je Slađana.

Pucnjavi je, kako je navedeno u optužnici, prethodio sukob optuženog Bojića sa Slavišom Petrušićem i Đorđem Bojićem u kafani na jednoj benzinskoj pumpi u Maslovarama.

Svjedok Dajan Vučanović, koji je u vrijeme tuče bio u njihovoj blizini, potvrdio je da su se oni sukobili.

- Nakon nekog vremena, kada je sve prestalo i kada su se razišli, Siniša se vratio na pumpu i kazao: “Išao sam da malo isprepadam Slavišu” - rekao je Vučanović.

Branilac optuženog, advokat Marko Mikeš, kaže da nije sporno da je njegov klijent počinio krivično djelo, ali ne ono za koje ga tereti optužnica.

- Ovdje se ne radi o pokušaju teškog ubistva, već izazivanju opšte opasnosti. Bojić nije išao s namjerom da ubije braću Petrušić, niti bilo koga - istakao je Mikeš.

Bojića optužnica tereti da je krivično djelo počinio u stanju privremene duševne poremećenosti, usljed čega je njegova sposobnost da shvati značaj svog djela i sposobnost da upravlja postupcima bila bitno smanjena. Navodi se da on ima emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti.

Optužnica

Optužnica Sinišu Bojića tereti da je braću Slavišu i Mladena Petrušića pokušao da ubije 6. marta oko 21.30 časova nakon što se posvađao i potukao sa Slavišom. On je nakon tuče otišao, te se naoružan puškom dovezao do kuće Petrušića. Pokucao je na vrata, a kada mu je Slaviša otvorio, na njega je zapucao i, na sreću, promašio ga. Tada je Mladen izašao na balkon, a on je zapucao i na njega. Mladen se bacio na pod i ostao nepovrijeđen. Prema optužnici, Bojić je bio u stanju teškog pijanstva sa 2,21 promil alkohola u krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana