Suđenje Dariju Mirjaniću Bljuzgi za razbojništvo: Optuženi nakon pljačke kladionice vraćao dugove

N. T.
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Dario Mirjanić zvani Bljuzgo (36) iz Banjaluke isti dan kada je opljačkao sportsku kladionicu "Mocart" u naselju Obilićevo vratio je nekim osobama novac koji im je dugovao.

Ovo su u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju optuženom kazali pojedini svjedoci tužilaštva.

Radnica lokala "Nula" Maja Koprena kazala je da je jedno jutro oko devet časova u kafić došao muškarac koga zna po nadimku Bljuzgo, ali ne i lično te da je ostavio smotak novca rekavši da je to za Pašu.

"Izvadio je na pult više novca i ostavio dio, a radilo se oko 800 KM. Nakon toga je izašao. Poslije je dolazila policija i pitala da li je dolazio. Kada sam ih pitala zašto ga traže, rekli su da je opljačkao kladionicu" kazala je Koprena.

Potvrdila je da je isti dan kada se to desilo dala izjavu policiji, a ta izjava je, kako je pročitala tužilac Dijana Kukobat, datirana na 18. februar ove godine kada se desilo razbojništvo.

Svjedok Vladan Krasojević kazao je da ga je Mirjanić zvao 18. februara da se nađu jer želi da mu vrati dug. Potvrdio je da mu je kada su se našli i vratio novac. Krasojević je istakao da je Mirjanić dobar i pošten čovjek i drug.

"Znam ga još od osnovne škole. Nije on fukara. Ne znam šta mu je bilo i zašto se sve desilo. On je čovjek od riječi. Nije fukara" ponovio je Krasojević.

Mirjanića optužnica tereti da je 18. februara 2023. opljačkao kladionicu "Mocart" u banjalučkoj ulici Carice Milice kada je od radnika Slaviše P. uzeo 4.400 KM. 

Kako navode, u kladionicu je ušao noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara te je zaprijetio radniku Slaviši P. koji mu je iz straha izvadio iz sefa novac i dao, a ovaj je pobjegao. 

Mirjanić i njegov advokat najavljivali su ranije sporazumno priznanje krivice, ali nisu uspjeli da se dogovore s Tužilaštvom pa je suđenje nastavljeno.

Optuženi je ranije izjavio da se kaje zbog toga što je uradio. 

Mirjanić je poznat odranije po krivičnim djelima i osuđivan je za ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i falsifikovanje novca. 

Osuđen je na osam godina zatvora krajem 2011. godine zbog ubistva Vese Medića (24) kojeg je izbo nožem nakon kraće svađe ispred kafića "Ekselens" u banjalučkom naselju Obilićevo. 

Hapšen je i 2021. godine jer je u kafiću "Krug" u Banjaluci pretukao dvije djevojke za čiji stol je prilazio više puta, a napao ih je kada su ga zamolile da se odmakne od njih.

VJEŠTAČENjE

Prema zahtjevu odbrane optuženog Darija Mirjanića, sud je odobrio njegovo psihijatrijsko vještačenje da se utvrdi njegovo psihičko stanje u vrijeme izvršenja krivičnog djela. 

U tu svrhu pribavljena je medicinska dokumentacija o njegovom liječenju, a po odobrenju suda tokom vještačenja koristiće se i raniji nalaz njegovog psihičkog stanja iz predmeta ubistva Vese Medića, zbog kojeg je Mirjanić osuđen na osam godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana