Suđenje Branislavu Stanivukoviću:  Bio pijan kada je zapalio suprugu

N. T.
Suđenje Branislavu Stanivukoviću:  Bio pijan kada je zapalio suprugu

BA­NjA­LU­KA - Bra­ni­slav Sta­ni­vu­ko­vić (43), optužen da je za­pa­lio vanbrač­nu su­pru­gu Mi­li­cu Ma­rin­ko­vić (33) koja je preminula od povreda, vjerovatno je bio teško pijan u vrijeme kada je počinio taj zločin.

Ovo je kazala u banjalučkom Okružnom sudu vještak biohemijske struke Veselka Bjelaković.

Pojasnila je da je optuženi alktestiran nakon sedam sati od krivičnog djela i da mu je izmjereno 1.38 grama po kilogramu alkohola.

"S obzirom na vremensku razliku od djela i uzimanja alkotesta izračunala sam da je mogao da u vrijeme krivičnog djela ima 2,45 promila alkohola u krvi. Alkotest je orjentaciona metoda, a pošto nisam imala uzorke krvi i urina ne mogu se decidno izjašnjavati",rekla je Bjelakovićeva.

Član sudskog vijeća sudija Milan Blagojević  pitao je tužioca zašto niko nije uzeo krv od optuženog, odnosno osumnjičenog.

"Ovo su grube greške policije da ne uzme krv od osumnjičenog u ovako teškom krivičnom djelu. Policija, ali i tužilaštvo moraju savjesno raditi. Ne može se ovako raditi", kazao je Blagojević.

Tužilac Tatjana Ninković odgovorila  je da ona nije bila dežurni tužilac kad se desio zločin.

"Ja sam preuzela spis naknadno. Nisam bila na uviđaju, ali dežurni tužilac je naložio policiji da obave uviđaj"

Blagojević je pitao da li  se službeno obraćala  policiji, zašto nisu uzeli uzorak?

Ninkovićeva je odgovorila da je to kasnije  bilo bespredmetno.

Svjedočio je i vještak specijalista sudske medicine Milan Srdić koji je kazao da je Marinkovićeva umrla usljed opekotina drugog i trećeg stepena i nastalih komplikacija.

Nakon njihovih svjedočenja tužilac je izvođenjem materijalnih dokaza završila dokazni postupak.

Advokat optuženog Stojan Vukajlović najavio je četiri svjedoka i vještačenje optuženog te rekao da će to na sledećem ročištu detaljno precizirati.

Sudija Blagojević je reagovao i kazao da treba odmah predloži dokaze jer tako odugovlači postupak. Vukajlović je predložio saslušanje zeta i sestre optuženog koji su u Švedskoj i dvoje njegovih komšija, te vještačenje optuženog po timu vještaka.

Odbrana smatra da je Stanivuković krivično djelo počinio u neuračunljivom stanju.

Sud je prihvatio saslušanje komšija optuženog i vještačenje.

Stanivuković je optužen da je vanbračnu suprugu Milicu zlostavljao od 2010. do 20. jula 2020.  kada je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Ona je od posljedica teških opekotina preminula 3. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana