Sudija ostaje iza rešetaka

N.T.
Sudija ostaje iza rešetaka

BANjALUKA - Sudija Osnovnog suda u Banjaluci Nebojša Pejović, koji je uhapšen u akciji "Barka" zbog sumnje da je uzeo 1000 evra od vlasnika jedne firme kako bi mu pomogao da pobijedi u sudskom sporu, ostaće još mjesec iza rešetaka.

Pritvor mu je produžilo vijeće banjalučkog  Okružnog suda zbog bojazni od uticaja na svjedoke i dokaze, a  prema rješenju pritvor mu može trajati do 21. juna.

Pejovića terete za  krivično djelo povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca. Prema ranije objavljenim saznanjima,  ovaj sudija je bio posrednik u poslu i trebao je da iskoristi svoj uticaj kako bi izdejstvovao povoljniji ishod za jednog privrednika u sporu u vezi s imenom jedne firme. Tokom istrrage ovog slučaja korišten je informator koji je  sarađivao sa policijom i tužilaštvom. Saznajemo da je sudija pao prilikom simulovane primopredaje novca koji mu je i dao informator. Pejović je uhapšen u jednom restoranu  u Slatini gdje se našao sa osobom od koje je primio novac. Pejović je, uzeo označene novčanice, nakon čega je i uslijedilo hapšenje.

Akcija "Barka" ivedena je krajem aprila po naredbi Republičkog tužilaštva koje rukovodi istragom. Ovo tužilaštvo Pejoviću je na teret stavilo krivično djelo trgovina uticajem.

Sudija  Pejvić ranije sumnjičen za razne malverzacije, a  mediji su ranije pisali da je bio umiješan u razne nezakonite radnje. Sumnjičio se i za nezakonito postupanje i u slučaju  FAM “Jelšingrad“ u stečaju gdje je 2012. godine tadašnji Centar javne bezbjednosti Banjaluka podnio izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv četvoro osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja tešku blizu dva miliona KM. Među osumnjičenima je bio i Pejović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana